Sezona grilovaček už bere za kliku. Posezení u ohně ve skvělé společnosti a s parádním jídlem je zážitek, kvůli kterému netřeba jezdit daleko. Zvládnete ho na zahradě, balkoně nebo třeba na chatě u přátel.
Suroviny
Postup
Rozdrobte pečivo do misky a zalijte mlékem. Nechte 10 minut nasáknout.
Mezitím si připravte dip. Smíchejte zakysanou smetanu s bazalkovou pastou Podravka Natur, přidejte pokrájená rajčata, osolte, opepřete a podávejte k masu.
Do velké mísy dejte namočené pečivo se všemi ostatními surovinami. Opatrně promíchejte jen tak, aby se vše propojilo. Přikryjte a dejte na hodinu do lednice.
Namočenýma rukama vytvarujte asi 18 koulí a dejte je na vymazaný plech.
Předehřejte gril na střední teplotu.
Vložte syrové koule na gril a opečte z obou stran. Ke konci přidejte i rajčátka na stonku a lehce ogrilujte.
Maso podávejte na opečeném pečivu potřeném dipem nebo česnekovou pastou Podravka Natur a ozdobte grilovanými rajčátky a bazalkou.
Kořenící pasty Podravka Natur usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, navíc mají čistě přírodní složení a jsou takřka bez soli, což ocení i maminky s malými dětmi. Kořenící pasty můžete použít do polévek, omáček, dresinků i marinád na maso nebo do pomazánek. Vybrat si můžete ze čtyř variant: česneková, bazalková, cibulová a zeleninová.
Více informací na www.podravka.cz