Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové koule na grilu s bazalkovým dipem
AD
Grilování s Podravkou
ZDROJ: Podravka
sdílet:

Masové koule na grilu s bazalkovým dipem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2769 kcal
Bílkoviny 283 g
Sacharidy 140 g
Tuky 149 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sezona grilovaček už bere za kliku. Posezení u ohně ve skvělé společnosti a s parádním jídlem je zážitek, kvůli kterému netřeba jezdit daleko. Zvládnete ho na zahradě, balkoně nebo třeba na chatě u přátel.

Měření

Suroviny

Masové koule
houska nebo rohlík (tvrdší)
mléko ½ hrnek
cibulová pasta ½ sklenky
Podravka Natur
vejce 2 ks
parmazán ½ hrnek
strouhaný
petrželka ½ hrnek
nasekaná
česnek 4 stroužek
bazalka 2 PL
nasekaná
sůl 2 ČL
pepř mletý 1 ČL
chilli ½ ČL
vločky
oregano ½ ČL
sušené
zeleninová pasta
Podravka Natur
Dip k namáčení
bazalková pasta 1 PL
Podravka Natur
pepř
Podle chuti
K podávání
bageta
Podravka Natur
opečená keříková rajčátka
bazalka

Postup

1

Rozdrobte pečivo do misky a zalijte mlékem. Nechte 10 minut nasáknout.

2

Mezitím si připravte dip. Smíchejte zakysanou smetanu s bazalkovou pastou Podravka Natur, přidejte pokrájená rajčata, osolte, opepřete a podávejte k masu.

3

Do velké mísy dejte namočené pečivo se všemi ostatními surovinami. Opatrně promíchejte jen tak, aby se vše propojilo. Přikryjte a dejte na hodinu do lednice.

4

Namočenýma rukama vytvarujte asi 18 koulí a dejte je na vymazaný plech.

5

Předehřejte gril na střední teplotu.

6

Vložte syrové koule na gril a opečte z obou stran. Ke konci přidejte i rajčátka na stonku a lehce ogrilujte.

7

Maso podávejte na opečeném pečivu potřeném dipem nebo česnekovou pastou Podravka Natur a ozdobte grilovanými rajčátky a bazalkou.


Kořenící pasty Podravka Natur usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, navíc mají čistě přírodní složení a jsou takřka bez soli, což ocení i maminky s malými dětmi. Kořenící pasty můžete použít do polévek, omáček, dresinků i marinád na maso nebo do pomazánek. Vybrat si můžete ze čtyř variant: česneková, bazalková, cibulová a zeleninová.

Více informací na www.podravka.cz

Pasty Podravka Natur
ZDROJ: Podravka

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...