Nové vydání Apetitu veggie!, které vychází už 7. září, je zaměřené na všemi oblíbené těstoviny.
Představte si talíř špaget uvařených al dente, vydatně zalitých omáčkou z čerstvých rajčat, doprovázených vůní bazalky a odlesky zlatavého olivového oleje – a ocitnete se v ráji na zemi...
Šťastní jsme i my, protože vám přinášíme již páté vydání Apetit veggie!, zaměřené právě na těstoviny. Představíme vám v něm jak klasické kombinace chutí, tak nové podoby pasty v neotřelých receptech, jako jsou například pappardelle s lilkovo-datlovou směsí nebo linguine v omáčce z modrého sýra s boby zahradními. Nabídneme vám i trendy zeleninové a ovocné špagety, které snadno vykouzlíte pomocí spiralizéru, a návod na výrobu domácí pasty. Zajímavou kapitolu pak představují těstoviny nasladko v kombinaci se sezonním ovocem. Jako vždy vám představíme i několik osobností, kterým vegetariánství či veganství změnilo život, a přidáme tipy na nové produkty, tematické akce, zajímavé kuchařky a oblíbené podniky.
Speciál je jako vždy určen nejen vegetariánům a veganům, ale všem, kteří chtějí vařit a jíst bez masa, zdravě a lehce, ale nerezignovat na tom na skvělou chuť.
Vegetariánské snídaně. Vykročte do nového dne správnou nohou! Se slanou či sladkou obilnou kaší to půjde hravě.
Vegetariánské a veganské recepty. Pasta a basta! Těstoviny na všechny myslitelné způsoby a především z poctivých ingrediencí, plné chuti a vůně... Objevte nové kombinace surovin a zamilujte se!
Lidé. Seznamte se s americkou specialistkou na raw stravu Judit Wignall, šéfkuchařem Petrem Tomečkem z bistra Herbivore, autorkou kuchařky Martinou Alinče Dvořákovou, majitelkami slovenského veganského bistra Petrou Richterovou a Soňou Makranskou a blogerkou Věrou Strnadovou, která vás seznámí se základními poznatky o jídle z pohledu ájurvédy.
Dezerty. Hrušky, ostružiny, fíky, ořechy, čokoláda. Podzim bude sladký!
Apetit veggie! - návod na báječné jídlo a spokojený život.