0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brněnský festival Jídlo z blízka

Brněnský festival Jídlo z blízka
sdílet:
Léto je obdobím hojnosti plodů i festivalů. Další velká gastronomická akce se tentokrát bude konat v Brně. Festival Jídlo z blízka představí sezonní pokrmy připravené z místních surovin, které doplní moravská vína.

Od 8. do 31. července proběhne ve vybraných restauracích Brna jedna z největších gastronomických akcí města. Celkem v osmnácti brněnských podnicích ochutnáte tříchodové degustační menu. Kuchaři uvaří výhradně z čerstvých sezonních surovin, které dodají regionální zemědělci a výrobci. Návštěvníci festivalu Jídlo z blízka tak budou mít šanci ochutnat ryby z Moravského krasu, maso z Valašska nebo ovoce ze Znojemska. Sommeliér Branko Černý s každým menu spároval víno, které pochází z některého z malých moravských vinařství.

Program pro labužníky


Festival doprovodí speciální degustace vín a kulinářské workshopy, ve kterých se můžete naučit připravovat třeba domácí těstoviny, domácí pečivo nebo kobeřické koláče. Recept na svá oblíbená jídla prozradí také šéfkuchař Jan Punčochář.

Jedno vstupné, dva festivaly


Cena menu festivalových restaurací se pohybuje od 329 Kč do 600 Kč. Těm, kteří během festivalu Jídlo z blízka zakoupí alespoň jedno menu, pořadatelé věnují vstupenku na podzimní festival Víno z blízka, který od 8. listopadu do 8. prosince proběhne v brněnských sklepeních.

Tip redakce: Nejvíc se těšíme na smaženou kosmatici bistra Franz a na kulajdu s tartarem z kuřátek, křepelčím vejcem a koprovým kaviárem restaurace Borgo Argnese. Láká nás také telecí z Vysočiny s glazovanou mladou zeleninou a krémem z hlívy ústřičné restaurace Pavillon a mátový sorbet s pošírovanou meruňkou a karamelovou tyčinkou restaurace Šelepka. Jídlo z blízka je prostě mňam!

Kompletní seznam zúčastněných restaurací, jejich menu a celý doprovodný program spolu s ostatními informacemi najdete na www.jidlozblizka.cz.

Připravila Nikita Rybová

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit