Česká kniha je třetí nejlepší kuchařskou prvotinou světa

Česká kniha je třetí nejlepší kuchařskou prvotinou světa
sdílet:
Škoda nevařit – Kuchařka plná hudby stanula na stupních vítězů v celosvětové soutěži Gourmand World Cookbook Awards. Její autor, osmnáctiletý Martin Škoda, si z Paříže odvezl významné ocenění.

Finále celosvětové soutěže Gourmand World Cookbook Awards 2013 se konalo 23. února 2013 v Paříži. V klání o nejlepší kuchařské knihy se utkalo 171 zemí. O vítězství kuchařka Škoda nevařit bojovala s publikacemi z Německa, Grenady, Hongkongu a USA. „Takový úspěch jsem nečekal! Bylo pro mne ctí usednout v jednom sále s tolika významnými lidmi z oboru gastronomie z celého světa. Pro mne jako studenta, kuchaře-amatéra, bylo třetí místo něčím snovým, a teď o víkendu se ten sen stal skutečností,“ popisuje své dojmy mladý kulinář Martin Škoda.

Vaření s mladým kuchařem


Martinova kuchařka Škoda nevařit, která vyšla s podtitulem Kuchařka plná hudby, zaujme všechny milovníky dobrého jídla. Jak autor prozradil, cílí především na své vrstevníky, kterým chce ukázat, že i jídlo, jako je pizza nebo hamburger, mohou připravit sami doma, a mnohem lépe než ve fastfoodu! Recepty doplňují fotografie jídel, které mladý kuchař sám nafotil. Ke každému pokrmu navíc vybral i hudbu, jež podle něj nejlépe doplní atmosféru při vaření. Kuchařku Škoda nevařit vydalo nakladatelství Smart Press. Stojí 399 Kč.


Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit