0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chcete rozumět kávě? Přihlaste se na univerzitu!

Chcete rozumět kávě? Přihlaste se na univerzitu!
sdílet:
Praha má novou univerzitu. Poznáte ji snadno, voní totiž kávou. Profesionální baristé, majitelé kaváren i zvídaví nadšenci tak mohou v rámci některého z kurzů proniknout do tajů přípravy kávy. V univerzitních kurzech přednášejí odborníci i technici o všech aspektech cyklu: od pěstování k mletí, od pražení k přípravě. Kurzy jsou zaměřeny především na kvalitu přípravy kávy a na zvyšování znalostí o kávové kultuře.

Università del caffè, jejíž pražská pobočka byla slavnostně otevřena na konci minulého týdne, byla založena v roce 1999 v italském Terstu jako školicí centrum společnosti illy s cílem rozvíjet a šířit kulturu kávy a nabízet komplexní teoretickou i praktickou výuku. Pobočky Università del caffè dnes najdete i v Brazílii (São Paolo), Číně (Šanghaj), Egyptě (Káhira), Indii (Bangalore) či v Německu (Mnichov). V roce 2008 Università del caffè poskytla vzdělání zhruba 10 tisícům lidí z celého světa.

„V blízké budoucnosti plánujeme rozšíření nabídky kurzů také o kurz Vedení kavárny, který pomůže majitelům zefektivnit jejich provoz například zvýšením ziskovosti a zlepšením cashflow,“ řekl Petr Mrázek, ředitel společnosti Le Patio International, která kurzy organizuje a zároveň je výhradním distributorem kávy illy pro Českou republiku a Slovensko.

Kurzy budou probíhat na adrese Ernerova 659/31a Praha 8, Karlín. Cena kurzů pro klienty illy je 1650 Kč, pro ostatní 2750 Kč. Do konce června má každý účastník 30% slevu.

Více na www.unicaffe.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit