Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Festival ústřic

Festival ústřic
sdílet:
12.–21. března | Během ústřicového festivalu pro vás budou v hotelu Hilton Prague připravovat ústřice Fine de Claire a Belon, a to například čerstvé se šalotkovým octem nebo citronem a žitným chlebem s máslem, marinované s bylinkami, citronem nebo marinované s worchesterskou omáčkou a šalotkou, gratinované se šampaňským sabayon nebo ústřicový krém s květy šafránu. Čerstvé ústřice budou přirozeně otvírány přímo před vámi.

Co: Festival ústřic
Kdy: Od čtvrtka 12. března do soboty 21. března 2009
Kde: CzecHouse Grill & Rotisserie a Café Bistro hotelu Hilton Prague
Rezervace: Na tel. 224 842 700 nebo e-mail [email protected]

A jak se vyznat v ústřicích? Dobrá ústřice má mít pěkný tvar kapky s vrchní částí lastury dobře zaoblenou. Čerstvé ústřice vydrží tak tři dny v chladničce přikryté navlhčenou utěrkou. Ústřice musejí být živé, pevně uzavřené, ty, které jsou již otevřené, jsou mrtvé a musejí být vyřazeny. Ústřice mají velkou nutriční hodnotu, obsahují 83 % vody, 95 % proteinu, 4,8 % karbohydrátů, 1,2 % tuků, vitaminy a jsou bohaté na zinek, železo, vápník a vitamin A.

MENU

Přírodní ústřice:

  • Belon 80 Kč za kus
  • Marennes 55 Kč za kus
  • Fine de Claire 55 Kč za kus
  • Všechny přírodní ústřice jsou podávány s žitným máslovým chlebem, citronem a šalotkovým octem.

Studené a teplé ústřice:

  • Belon 99 Kč za kus
  • Marinované s limetkou, tequilou a koriandrem

nebo

  • Killpatrick s křupavou slaninou a worchesterskou omáčkou

Marennes 80 Kč za kus

  • Marinované se sójovou omáčkou, zázvorem a kerblíkem

nebo

  • Lehká tempura s pikantní omáčkou Béarnaise

Fine de Claire 80 Kč za kus

  • Zapečené se špenátem a šampaňským sabayon

nebo

  • zabalené v hovězím carpacciu s olejem ochuceným citrusem a balzamikem
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín