Co: Festival ústřic
Kdy: Od čtvrtka 12. března do soboty 21. března 2009
Kde: CzecHouse Grill & Rotisserie a Café Bistro hotelu Hilton Prague
Rezervace: Na tel. 224 842 700 nebo e-mail [email protected]
A jak se vyznat v ústřicích? Dobrá ústřice má mít pěkný tvar kapky s vrchní částí lastury dobře zaoblenou. Čerstvé ústřice vydrží tak tři dny v chladničce přikryté navlhčenou utěrkou. Ústřice musejí být živé, pevně uzavřené, ty, které jsou již otevřené, jsou mrtvé a musejí být vyřazeny. Ústřice mají velkou nutriční hodnotu, obsahují 83 % vody, 95 % proteinu, 4,8 % karbohydrátů, 1,2 % tuků, vitaminy a jsou bohaté na zinek, železo, vápník a vitamin A.
MENU
Přírodní ústřice:
- Belon 80 Kč za kus
- Marennes 55 Kč za kus
- Fine de Claire 55 Kč za kus
- Všechny přírodní ústřice jsou podávány s žitným máslovým chlebem, citronem a šalotkovým octem.
Studené a teplé ústřice:
- Belon 99 Kč za kus
- Marinované s limetkou, tequilou a koriandrem
nebo
- Killpatrick s křupavou slaninou a worchesterskou omáčkou
Marennes 80 Kč za kus
- Marinované se sójovou omáčkou, zázvorem a kerblíkem
nebo
- Lehká tempura s pikantní omáčkou Béarnaise
Fine de Claire 80 Kč za kus
- Zapečené se špenátem a šampaňským sabayon
nebo
- zabalené v hovězím carpacciu s olejem ochuceným citrusem a balzamikem