Hrátky s kváskem

sdílet:
Pusťte se s námi do pořádného dobrodružství. Připravte si domácí žitný kvásek.

Příprava a udržování žitného kvasu chce spoustu trpělivosti a lásky. „O to víc vás potěší, až vytáhnete z trouby vlastnoručně upečený voňavý, opravdový chleba,“ říká Stáňa Moravcová, která v redakci pět měsíců kvásek živila a pekla to nejlepší pečivo na světě. Redaktorka se s vámi podělí o své zkušenosti, jak postupovat a čeho se vyvarovat při přípravě kvásku a péči o něj. Věděli jste například, že dobrý kvásek má výrazně ovocnou kyselou chuť, a když ho večer nakrmíte, do rána zdvojnásobí svůj objem?

Z hotového kvásku připravíte báječné pečivo, křupavé housky, pšeničnožitný chleba, a dokonce i kváskové knedlíky. Recepty i rady najdete v zářijovém Apetitu.
 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit