0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jezte, pěstujte, klíčkujte!

Jezte, pěstujte, klíčkujte!
sdílet:
Báječně křupavá a šťavnatá – taková jsou naklíčená semena, výhonky a mladé rostlinky. Navíc si je i v zimě můžete pěstovat doma.

Klíčky a výhonky posunují salát i další jídla do jiných dimenzí, a to nejen obrazně – při svém vzniku totiž vytvářejí enzymy, které proměňují složení semen. Obsahují spoustu vitaminů a jiných zdraví prospěšných látek. Dejte si salát s výhonky a petrželkovou zálivkou, výhonky přidejte také do nadýchaných vaječných omeletek. Naklíčenou čočkou ozvláštněte lehkou, kořeněnou polévku. Výhonky mungo zkrášlí také bramborové burgery v housce.

Nejen recepty na tato skvělá jídla, ale také vše, co potřebujete vědět k tomu, aby vám doma vyrašily zdravé výhonky, najdete v únorovém vydání časopisu Apetit.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit