0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Košt ovocných pálenek v Mikulčicích

Košt ovocných pálenek v Mikulčicích
sdílet:
Po novém roce přichází období degustací různých pálenek, které tak skvěle ladí s blížícím se masopustem. V jihomoravských Mikulčicích vyhodnotili ty nejlepší pálenky už 4. ledna a teď je k ochutnání nabídnou i veřejnosti.

První letošní košt domácích ovocných pálenek se bude konat v sobotu 18. ledna 2014 od 14 hodin v kulturním domě v Mikulčicích. Ochutnáte nejlepší pálenky ve čtrnácti různých kategoriích. Kromě naprosté klasiky, jako jsou slivovice, hruškovice a meruňkovice, se o vaši pozornost budou ucházet také pálenky z durancií, višní a ovocných směsí.



Originální pálenky


Experimentátory potěší kategorie netradičních ovocných destilátů z ananasu, oskeruše, kdoule, moruše, banánu, či dokonce pálenky z pampelišek či mrkve. Chybět nemůže ani vítěz klání – pálenka z durancií z Hrubé Vrbky na Horňácku.

Na malý i velký hlad


Dobrou pálenku je potřeba něčím zajíst, a tak ke koštu patří také nabídka typických dobrot, jakými jsou domácí uzeniny, škvarky či zelné speciality. K tomu všemu voňavé tvarůžkové speciality nebo pravá slovenská zelňačka. Více na www.palenkymikulcice.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit