Chodíte kolem pultu s masem, koukáte zamyšleně na lákavé kousky uzeného a říkáte si: Co s ním? Máme pro vás pár skvělých tipů.
Upečte si bostonské fazole. Kouřová příchuť uzeného v kombinaci s hutnou melasou a ostrou hořčicí je prostě neodolatelná. S pivem si dejte alsaské zelí i dozlatova vypečené bramboráčky s uzeným masem a pivním sýrem. Chuťově méně výrazné kuřecí paličky skvěle dochutí uzená krkovička a divoké koření. Pohádkou mládí je pro redaktorku Katku Švejdovou hedvábná bramborová kaše s uzeným masem a kyselými okurkami. Nezklame vás ani asijskou kuchyní inspirovaná uzená kotleta glazovaná v nasládlém sirupu.
Skvělé nápady na voňavé vaření s uzeným masem spolu s tipy přímo od řezníka najdete v únorovém vydání časopisu Apetit.