0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lednová Praha bude patřit vínu

Lednová Praha bude patřit vínu
sdílet:
Začátek roku přinese do metropole svátek vína a špičkové gastronomie.
V týdnu od 18. do 24. ledna proběhne v Praze druhý ročník festivalu Prague Wine Week. Na 70 restaurací, vinných barů a vinoték bude nabízet ochutnávky vín nebo speciální menu kombinované s nejlepšími víny.

Organizátoři očekávají účast 15 000 domácích i zahraničních návštěvníků. Do Prahy také přijede řada známých vinařů, kteří představí svá vína. Většina festivalových akcí bude přístupných volně, na některé však bude třeba si místo rezervovat nebo zakoupit předem vstupenku. Vyvrcholením festivalu bude Galadegustace, která proběhne v pátek 22. ledna v Břevnovském klášteře. Návštěvníci této akce budou moci ochutnat přes tři sta medailových vín, která se umístila ve vinařské soutěži Prague Wine Trophy. Nejlépe umístěná vína z této soutěže budou během slavnostního večera oceněna.

Kalendář všech akcí a přehled podniků lze najít na webové stránce www.praguewine.cz. V podnicích, které se festivalu zúčastní, je také k dispozici tištěný dvojjazyčný průvodce Prague Wine Guide.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit