Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistr v sekání sektů šavlí obhájil titul

Mistr v sekání sektů šavlí obhájil titul
sdílet:
O víkendu se v Prušánkách na Hodonínsku utkali sommeliéři v republikovém mistrovství v sekání sektů. Mistrovský titul si potřetí za sebou odnesl Milan Krejčí.

Na hrdlo sektu nožem, šavlí i trubkou


Celkem soutěžící spotřebovali na 700 lahví, kterým sekali hrdla šavlemi, noži, ale i méně obvyklými předměty, jako je trubka, kytara nebo sekerka.

 

 

Pravidla sabrage


Sekání hrdla lahve sektu se odborně nazývá sabrage. Na pohled jednoduchý úkon je vcelku složitý a má svá pravidla. Ve správném úhlu se musí narazit ze spodní strany na hrdlo lahve sektu tak, aby odletělo. Láhev musí zůstat celá a sekt v ní konzumovatelný.

Při soutěžích porota kontroluje také to, co z lahve po sekání zbylo, sleduje ladnost pohybů a v neposlední řadě také bezpečnost sekání.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč