0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mistrovství ČR ve vaření svíčkové

Mistrovství ČR ve vaření svíčkové
sdílet:
5. září | Umíte vy, vaše maminka či dokonce babička svíčkovou tak, že jinou už nejíte? A jste si jisti, že je ta nejlepší? V září se o tom můžete přesvědčit a to na už 14. ročníku mistrovství ve vaření svíčkové. To proběhne v odpoledních hodinách na Červeném Hrádku u Jirkova. A jak vše vzniklo? Tak jako většina soutěží – z recese a zvědavosti. Před mnoha a mnoha lety se dva přátelé – Jarda Stejný a Jirka Holý – dohadovali, kdo vaří lepší svíčkovou.  Každý tedy uvařil tu svou a nechali své kamarády, aby ji ochutnali a rozsoudili je. Kamarádi se sice nakonec dohodli na remíze, ale myšlenka uspořádat open Mistrovství světa ve vaření svíčkové byla na světě.  Mistrovství tak od roku 1995 každoročně probíhá na zámku Červený Hrádek u Jirkova.
Co: Mistrovství ČR ve vaření svíčkové
Kdy: Sobota 5. září 2009 od 14.00
Kde: "Zámek Červený Hrádek u Jirkova"www.zamek-cerveny-hradek.cz:, Jirkov
info: http://svickova.webnode.cz

Chcete-li se mistrovství zúčastnit, oprašte recepty a zašlete předběžnou přihlášku na adresu novinky@atlas.cz. Na místo se pak se vzorkem masa a omáčky dostavte do 13.00. Předběžná přihláška s sebou přináší přednost při vyčerpání počtu soutěžících. Ten je omezen na 20 účastníků.

Pravidla soutěže:
  • Soutěží se anonymně – totožnost soutěžících zná pouze jeden z organizátorů, který organizuje jejich pořadí.
  • Každý soutěžící je povinen přinést do soutěže celkem 5 porcí svíčkové: maso + omáčku. Knedlíky jsou od sponzora pro všechny soutěžící stejné, nehodnotí se!
  • Vařiče jsou k dipozici, soutěž probíhá pod širým nebem. Talíře jsou zajištěny organizátory – pro všechny stejné – nejsou připuštěny výjimky, talíře nesmějí ovlivňovat umělecký dojem.
  • Svíčková musí být čerstvá – porotci jsou jenom lidi.
  • Porota hodnotí podle pořadových čísel – soutěžící č. 1, 2, 3... Porotců bývá 5 až 7.
  • Porce: nesoutěžní knedlík + maso + vzorek omáčky
  • Hodnotí se: vůně, konzistence omáčky, zpracování masa, chuť a celkový umělecký dojem. Hodnocení jako ve škole, každá kategorie známkami 1–5 (nejlepší 1, nejhorší 5). Výsledky všech kategorií od jednoho soutěžícího se sečtou. Zvítězí soutěžící, který získá nejméně bodů.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit