Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na zdraví! Ochutnejte autentická vína bez chemie

Na zdraví! Ochutnejte autentická vína bez chemie
sdílet:
Zapomeňte na unifikovanou chuť a umělé přísady. Šest moravských vinařů se rozhodlo vyrábět víno postaru. Říkají si Autentisté.

Vinaři ze sdružení Autentisté při výrobě svých vín nepoužívají umělá aditiva ani nerezové sudy. Jsou to vinaři, kteří víno milují a baví je dělat ho postaru a tradičně. Vínům vyrobeným tradiční metodou říkají autentická. Růst i zrání bobulí je jen na přírodě. Proti škůdcům vinaři nebojují plošnými postřiky. Hrozny sklízejí ručně a pečlivě je vybírají, aby se do vína dostaly jen ty nejlepší bobule. Vinný mošt se nefiltruje a přirozeně ho prokvašují divoké kvasinky, nikoli ty uměle dodané jako v konvenčních vínech. Vznikají tak vína s větší hloubkou, osobitou chutí a charakteristickou vůní.

V Praze autentická vína koupíte ve vinotéce s barem Bistrot Vin Naturel (ul. Štítného 29 na Žižkově), kde ochutnáte nejen vína sdružení Autentisté, ale i od dalších vinařů z oblasti bývalé rakousko-uherské monarchie. Všechna vína jsou vyrobena tradičním způsobem. Kromě degustace a koupě vín se v prodejně dozvíte také spoustu zajímavého o víně. Otevřeno je od pondělí do čtvrtka od 17 do 22 hodin. Pokud se do vinotéky nedostanete, podívejte se na web www.veltlin.cz a kupte autentická vína on-line. Jen to budete mít bez ochutnávky.
 

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín