Restaurace Alcron a La Degustation Bohême Bourgeoise získaly prestižní michelinskou hvězdičku. Poprvé tak toto ocenění poputuje k českým šéfkuchařům Romanu Paulusovi a Oldřichu Sahajdákovi.
Nové hvězdičky dnes zveřejnila edice michelinského průvodce zaměřená na hlavní evropská města. Praha si vede víc než dobře. Poprvé získaly po jedné hvězdičce hned dvě restaurace. Alcron v hotelu Radisson Blu Alcron, jejíž kuchyni šéfuje Roman Paulus, a La Degustation Bohême Bourgeoise, jejíž šéfkuchař Oldřich Sahajdák se specializuje na klasickou českou kuchyni z konce 19. století.
Průvodce Michelin představuje výběr hotelů a restaurací v různých cenových kategoriích. Nejlépe oceněné podniky získají tři hvězdičky. Aktuální ročenka Michelin Main Cities of Europe 2012 vyšla v angličtině a je dostupná na www.viamichelin.com.