Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: Jehněčí krk

Seriál o mase: Jehněčí krk
sdílet:
Tento díl jehněčího masa vás překvapí příznivou cenou a výbornou chutí. Zkuste ho jednoduše upéct v troubě nebo si ho dejte jako pilaf.

Jehněčí krk se nachází na hřbetu mezi předníma nohama a hlavou jehněte. Je pravidelně mramorovaný tukem, což zajišťuje jeho výjimečnou šťavnatost. Spolu se žebírky patří krk mezi nejlevnější díly jehněčího masa. Za kilogram zaplatíte 115 až 150 Kč (podle toho, jestli kupujete krk v celku, nebo vykostěný). Za maso v biokvalitě si trochu připlatíte. Krk je protkaný tukovými vrstvičkami, a proto se perfektně rozpeče a nevysuší se, ani když ho nakrájíte na kostky. Je ideální na pečení i do ragú. Pro už zmíněný vyvážený poměr tuku a masa se skvěle hodí na mletí. Z mletého jehněčího pak můžete dělat kebab, různé karbanátky nebo třeba výbornou musaku.

Vše o jehněčím krku a recepty na dvě snadná jídla z něj najdete v červnovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč