0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sovovy mlýny zvou na ochutnávku Afriky

Sovovy mlýny zvou na ochutnávku Afriky
sdílet:
Nedávno zrekonstruovaná a znovuotevřená restaurace Sovovy mlýny, která se kromě zbrusu nového interiéru pyšní i adresou a výhledem, sídlí na Kampě a během oběda či večeře se můžete kochat výhledem na Karlův most, Hradčany i celé nábřeží.

Ale zpátky k jídlu – v Sovových mlýnech se celý kuchařský i produkční tým hodně snaží. Vy se tak můžete těšit na svatomartinské hody, otevírání beaujolais i na ochutnávku afrických dobrot.

Do víru afrických tanečních rytmů se můžete spolu s s nejlepšími africkými hudebníky a tanečníky ponořit hned příští pátek 20. listopadu (stavit se můžete ale i 27. listopadu). Zatímco z kuchyně vám bude šéfkuchař Norbert Hojda posílat speciality západoafrické kuchyně z oblastí Senegalu, Gambie a Ghany, v restauraci vás budou bavit členové hudebního a tanečního seskupení Njachas African exotickou hudbou a divokými tanci.

Svatomartinské hodování

S příjezdem Martina na bílém koni a v rámci listopadového kulinářského programu se ve dnech 11. až 15. listopadu můžete těšit na přehlídku sezonních specialit. Servírovat se bude pravá svatomartinská husa spolu s prvním svatomartinským vínem. Letošní ročník bude obzvláště zajímavý, protože hrozny vyzrály do vysoké cukernatosti a očekává se, že první víno okouzlí svou plnou chutí.

Otevírání mladého vína beaujolais nouveau

Nové beaujolais ani není třeba představovat. Jeho příchod se každoročně netrpělivě očekává po celém světě, vždy od třetího listopadového čtvrtku. Tato nová vína pocházejí z velké části z terroiru Beaujolais, pouhá třetina pak z Beaujolais Villages. Oblibě se těší jejich zářivá světle červená barva v odstínech rybízu nebo třešní. Typické květinové a ovocné aroma pak potěší náš čich i patro. Zatímco sommeliéři vás provedou světem nového beaujolais, kuchaři si pro tento den připravili zajímavou nabídku sýrů a speciálního menu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit