Ale zpátky k jídlu – v Sovových mlýnech se celý kuchařský i produkční tým hodně snaží. Vy se tak můžete těšit na svatomartinské hody, otevírání beaujolais i na ochutnávku afrických dobrot.
Do víru afrických tanečních rytmů se můžete spolu s s nejlepšími africkými hudebníky a tanečníky ponořit hned příští pátek 20. listopadu (stavit se můžete ale i 27. listopadu). Zatímco z kuchyně vám bude šéfkuchař Norbert Hojda posílat speciality západoafrické kuchyně z oblastí Senegalu, Gambie a Ghany, v restauraci vás budou bavit členové hudebního a tanečního seskupení Njachas African exotickou hudbou a divokými tanci.
Svatomartinské hodování
S příjezdem Martina na bílém koni a v rámci listopadového kulinářského programu se ve dnech 11. až 15. listopadu můžete těšit na přehlídku sezonních specialit. Servírovat se bude pravá svatomartinská husa spolu s prvním svatomartinským vínem. Letošní ročník bude obzvláště zajímavý, protože hrozny vyzrály do vysoké cukernatosti a očekává se, že první víno okouzlí svou plnou chutí.
Otevírání mladého vína beaujolais nouveau
Nové beaujolais ani není třeba představovat. Jeho příchod se každoročně netrpělivě očekává po celém světě, vždy od třetího listopadového čtvrtku. Tato nová vína pocházejí z velké části z terroiru Beaujolais, pouhá třetina pak z Beaujolais Villages. Oblibě se těší jejich zářivá světle červená barva v odstínech rybízu nebo třešní. Typické květinové a ovocné aroma pak potěší náš čich i patro. Zatímco sommeliéři vás provedou světem nového beaujolais, kuchaři si pro tento den připravili zajímavou nabídku sýrů a speciálního menu.