0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!

Vinařský svátek beaujolais nouveau se blíží!
sdílet:
Již tento čtvrtek budete mít možnost otevřít první lahve francouzského mladého svěžího vína Beaujolais.

Lehké nafialovělé víno pochází z vinařské oblasti Beaujolais nedaleko francouzského města Lyon. Beaujolais se začíná prodává každý rok třetí čtvrtek v listopadu, letošní oslava tohoto vína začíná 17. listopadu. Většina vinné produkce Beaujolais v těchto dnech připadá na mladé víno a populární v poslední době je i růžové beaujolais noveau. Nejlépe vám bude chutnat vychlazené při 11 až 13 stupních. Na beaujolais vyrazte třeba do pražského obchůdku s francouzskými delikatesami Fruits de France nebo do restaurace Chez Marcel. V Brně na vás čeká v restauraci Hansen a v La Bouchée.

Připravila Nikola Kricnerová
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit