Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Víno na velikonoční stůl

Víno na velikonoční stůl
sdílet:
Co pít k jehněčímu nebo nádivce? Nechte si poradit od hlavního sommeliéra Národního vinařského centra Marka Babisze.

Nádivka
K velikonoční nádivce s bylinkami a voňavým uzeným se báječně hodí vína barrique nebo ta s pikantní kyselinou. Můžete zkusit Veltlínské zelené kabinetní víno 2008 (Vinselekt Michlovský) nebo Cabernet Sauvignon výběr z hroznů 2008 barrique od Štěpána Maňáka.

Jehněčí
Pokud zvolíte úpravu s rozmarýnem, zvolte k jehněčímu středně plná červená vína (Frankovka pozdní sběr 2008, Moravíno Valtice) nebo aromatická bílá vína (Sauvignon pozdní sběr 2008, Tanzberg Mikulov). Jehněčí na česneku lépe doplní svěží růžové nebo lehčí bílé víno.

Mazanec
Sladká tečka v podobě jidášů, mazance či beránka si žádá víno z kategorie sladších. Chybu neuděláte s ledovým či slámovým vínem, hodí se i výběr z bobulí nebo cibéb.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč