0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Víno na velikonoční stůl

Víno na velikonoční stůl
sdílet:
Co pít k jehněčímu nebo nádivce? Nechte si poradit od hlavního sommeliéra Národního vinařského centra Marka Babisze.

Nádivka
K velikonoční nádivce s bylinkami a voňavým uzeným se báječně hodí vína barrique nebo ta s pikantní kyselinou. Můžete zkusit Veltlínské zelené kabinetní víno 2008 (Vinselekt Michlovský) nebo Cabernet Sauvignon výběr z hroznů 2008 barrique od Štěpána Maňáka.

Jehněčí
Pokud zvolíte úpravu s rozmarýnem, zvolte k jehněčímu středně plná červená vína (Frankovka pozdní sběr 2008, Moravíno Valtice) nebo aromatická bílá vína (Sauvignon pozdní sběr 2008, Tanzberg Mikulov). Jehněčí na česneku lépe doplní svěží růžové nebo lehčí bílé víno.

Mazanec
Sladká tečka v podobě jidášů, mazance či beránka si žádá víno z kategorie sladších. Chybu neuděláte s ledovým či slámovým vínem, hodí se i výběr z bobulí nebo cibéb.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit