Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Nejlepším růžovým vínem je Merlot z Rakvic

Nejlepším růžovým vínem je Merlot z Rakvic

Sedmý ročník mezinárodní soutěže růžových vín Jarovín Rosé 2010 vyhrál Merlot od sdružení vinařů Nečas & Průdek z Rakvic.
21. 4. 2010 | Autor: redakce Apetitu

Celkem komise hodnotila 102 vzorků od padesáti vinařů. Nejlepší kolekcí byla vyhlášena vína společnosti Víno Hort.

Všechny vzorky největší tuzemské výstavy růžových vín budou vystaveny 1. května na zimním stadionu ve Znojmě.



Růžové víno se vyrábí z dužiny tmavých hroznů. Slupky bobulí se nechávají kvasit pouze krátkou dobu, takže pustí jen část červeného barviva, které obsahují. Růžové víno se má pít mladé, do dvou let od sklizně. Starší vína ztrácejí svěžest a ovocný charakter.

REKLAMA

Přidat komentář