0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepším růžovým vínem je Merlot z Rakvic

Nejlepším růžovým vínem je Merlot z Rakvic
sdílet:
Sedmý ročník mezinárodní soutěže růžových vín Jarovín Rosé 2010 vyhrál Merlot od sdružení vinařů Nečas & Průdek z Rakvic.

Celkem komise hodnotila 102 vzorků od padesáti vinařů. Nejlepší kolekcí byla vyhlášena vína společnosti Víno Hort.

Všechny vzorky největší tuzemské výstavy růžových vín budou vystaveny 1. května na zimním stadionu ve Znojmě.



Růžové víno se vyrábí z dužiny tmavých hroznů. Slupky bobulí se nechávají kvasit pouze krátkou dobu, takže pustí jen část červeného barviva, které obsahují. Růžové víno se má pít mladé, do dvou let od sklizně. Starší vína ztrácejí svěžest a ovocný charakter.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit