Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepším růžovým vínem je Merlot z Rakvic

Nejlepším růžovým vínem je Merlot z Rakvic
sdílet:
Sedmý ročník mezinárodní soutěže růžových vín Jarovín Rosé 2010 vyhrál Merlot od sdružení vinařů Nečas & Průdek z Rakvic.

Celkem komise hodnotila 102 vzorků od padesáti vinařů. Nejlepší kolekcí byla vyhlášena vína společnosti Víno Hort.

Všechny vzorky největší tuzemské výstavy růžových vín budou vystaveny 1. května na zimním stadionu ve Znojmě.



Růžové víno se vyrábí z dužiny tmavých hroznů. Slupky bobulí se nechávají kvasit pouze krátkou dobu, takže pustí jen část červeného barviva, které obsahují. Růžové víno se má pít mladé, do dvou let od sklizně. Starší vína ztrácejí svěžest a ovocný charakter.
 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...