Ochutnejte doměkka uvařené hovězí maso se sezonní přílohou
- 600 g hovězího krku
- 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón hovězí
- 1 kalíšek MAGGI Gurmánský bujón zeleninový
- 70 g mrkve
- 1 menší cibule
- 70 g celeru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 50 ml červeného vína
Na dýňové pyré
- 300 g dýně hokkaido
- 1 lžíce smetany
- půl šalotky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- několik snítek tymiánu
1 Hovězí přední maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme nahrubo nakrájenou zeleninou a přidáme maso. Vlijeme MAGGI Gurmánský bujón hovězí. Přidáme tymián. Zalijeme červeným vínem a pomalu dusíme, až se začne maso rozpadat.
2 Jemně nasekanou cibuli orestujeme na másle s nasekaným česnekem, přidáme očištěnou dýni nakrájenou na kostky, tymián, MAGGI Gurmánský bujón zeleninový a dusíme pozvolna 15 minut doměkka. Nakonec zjemníme smetanou a směs propasírujeme přes jemné síto. Podle chuti osolíme.
3 Hotové maso se zeleninou rozmačkáme s vlastní šťávou. Podáváme s dýňovým pyré pokapaným dýňovým olejem.
Odkaz na video ZDE