Čokoládová šlehačka – začít den předem nebo alespoň 5 hodin
Nalámeme čokoládu do mísy a zalijeme vařící šlehačkou. Tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu. Tuto hmotu dáme do lednice minimálně na 5 hodin nebo i déle (přes noc) vychladit.
Postup korpus:
Postup je poněkud obrácený. Vyšleháme bílky se solí do tuhého sněhu a těsně před tím, než je sníh hotový do něj po částech na nejvyšší obrátky zašleháme cukr. Z hmoty by se měla stát lesklá hmota, která po zvednutí metly udělá špičku. Snížíme rychlost šlehače a postupně zašleháváme žloutky a olej. Když je hotovo, opatrně - nadzvedáváním těsta , zapracujeme do hmoty prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva -děláme ručně stěrkou. Přendáme do formy, průměr cca 23 cm. Silikonovou nevymazáváme, ostatní vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme moukou. Pečeme asi na 165°C cca 40 minut (horkovzdušný program). Po upečení pro jistotu píchneme do korpusu špejlí a ověříme, zda se těsto nelepí. Vyklopíme a necháme vychladnout.
Čokoládová šlehačka
Čokoládovou šlehačku z lednice vyšleháme šlehačem do tuha. Poté do ní šlehačem zašleháme tučný tvaroh nebo mascarpone.
Malinová šlehačka
Šlehačku vyšleháme se dvěma sáčky malinové smetanové náplně (Dr.Oetker).
Sestavení dortu:
Vychladlý korpus rozřízneme horizontálně nožem s dlouhou střenkou na tři části. Na talíř dáme spodní část dortu, pokapeme rumem a bohatě potřeme čokoládovým krémem. Tento postup opakujeme. Sestavený dort potřeme na vrchu i po stranách čokoládovým krémem. Dáme do lednice cca na čtvrt hodiny ztuhnout.
Zdobení:
Malinovou šlehačku plníme do zdobícího sáčku s ozdobnou koncovkou a malými kroužky od středu vytváříme na dortu malé růžičky těsně vedle sebe po celém dortu.