Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
3,0 (4x)
15. 3. 2019
Karibský dort
Karibský dort


Pro zkušené
> 60 min
3,0 (4x)

 

Pistáciový biskvit

 

Mandlovou hmotu(měla by mít pokojovou teplotu, popřípadě mírně ohřát v mikrovlné troubě, lépe se rozšlehá), pistáciová pasta, cukr, žloutek, celé vejce a změklé máslo dáme šlehat. Můžeme přidat trochu zelené potravinářské barvy, aby těsto v dortu více vyniklo.

Druhou část cukru a bílky vyšleháme do sněhu. Sníh přidáme do vyšlehané hmoty a přidáme kukuřičný škrob. Na pečící papír si položíme dva 20cm a jeden26cm kroužek na dort. Těsto uvnitř všech kroužků stejnoměrně rozetřeme a dáme upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů 12-15min.

Po upečení odstraníme kroužky a očistíme je, při sestavování dortu je budeme ještě potřebovat.

 

 

Mučenkové želé

 

Cukr smícháme s agarem a dáme do pyré. V kastrůlku za stálého míchání přivedeme k varu.

Odstavíme a necháme zchladnout, ale nesmí zatuhnout abychom ho mohli nalít do formy až bude třeba.

 

Mangová pěna

 

Cukr a vejce dáme šlehat. Namočíme si želatinu do studené vody. Do hrnce dáme pyré a přivedeme ho k varu, přidáme vyšlehaná vejce s cukrem a pomalu zahříváme. Mělo by se to zahřát na 85 stupňů. Jestliže nemáme teploměr poznáme to tak, že to začne houstnout. Odstavíme a přidáme vyždímanou želatinu a rozmícháme. Necháme mírně zchladnout a vmícháme vyšlehanou smetanu.

U pěn a želé si vždy dělám malou zkoušku, naberu trochu na talířek a dám do lednice a po chvilce zkontoluji jestli to ztuhlo.

 

 

20Cm cukrářský kroužek vyložíme fólií. Na dno dortového kroužku dáme upečený korpus a na něj nalejeme mangovou pěnu, dáme do lednice mírně zatuhnout, pak na pěnu položíme druhý korpus a na něj nelejeme mučenkové želé, dáme do mražáku zmrznout.

 

 

Kokosová pěna

 

Želatinu namočím do studené vody. Žoutky s cukrem vyšleháme do pěny.Kokosové pyré přivedeme k varu, přidáme vyšlehané žloutky s cukrem a zahřejeme na 85 stupňů. Odstavíme a přidáme vyždímanou želatinu.

Necháme mírně zchladnout a vmícháme vyšlehanou smetanu.

 

Formu na dort o průměru 26 cm vyložíme fólií. Na dno dáme pistáciový korpus. Z mražáku vyndáme menší dort a vyjmeme ho z formy. Mučenkovým pyré ho položíme na pistáciový korpus.

Celé to zalejeme kokosovou pěnou a dáme ztuhnout.

Po ztuhnutí vyjmeme dort z formy, nazdobíme dle libosti a můžeme porcovat.

 

Já jsem ještě dort potáhnul bílým glazé.

 

Glazé na dort

 

Želatinu namočíme do studené vody. Vodu,cukr a glukozu přivedeme k varu.Odstavíme a přidáme ostatní ingredience. Obarvíme bílou barvou (můžeme obarvit jakoukoliv barvou, co se nám líbí..:-)

Necháme zchladnout na 30-32stupňů a před nalitím na dort vymixujeme tyčovým mixérem.

 

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

16

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

16

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu