Pistáciový biskvit
Mandlovou hmotu(měla by mít pokojovou teplotu, popřípadě mírně ohřát v mikrovlné troubě, lépe se rozšlehá), pistáciová pasta, cukr, žloutek, celé vejce a změklé máslo dáme šlehat. Můžeme přidat trochu zelené potravinářské barvy, aby těsto v dortu více vyniklo.
Druhou část cukru a bílky vyšleháme do sněhu. Sníh přidáme do vyšlehané hmoty a přidáme kukuřičný škrob. Na pečící papír si položíme dva 20cm a jeden26cm kroužek na dort. Těsto uvnitř všech kroužků stejnoměrně rozetřeme a dáme upéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 stupňů 12-15min.
Po upečení odstraníme kroužky a očistíme je, při sestavování dortu je budeme ještě potřebovat.
Mučenkové želé
Cukr smícháme s agarem a dáme do pyré. V kastrůlku za stálého míchání přivedeme k varu.
Odstavíme a necháme zchladnout, ale nesmí zatuhnout abychom ho mohli nalít do formy až bude třeba.
Mangová pěna
Cukr a vejce dáme šlehat. Namočíme si želatinu do studené vody. Do hrnce dáme pyré a přivedeme ho k varu, přidáme vyšlehaná vejce s cukrem a pomalu zahříváme. Mělo by se to zahřát na 85 stupňů. Jestliže nemáme teploměr poznáme to tak, že to začne houstnout. Odstavíme a přidáme vyždímanou želatinu a rozmícháme. Necháme mírně zchladnout a vmícháme vyšlehanou smetanu.
U pěn a želé si vždy dělám malou zkoušku, naberu trochu na talířek a dám do lednice a po chvilce zkontoluji jestli to ztuhlo.
20Cm cukrářský kroužek vyložíme fólií. Na dno dortového kroužku dáme upečený korpus a na něj nalejeme mangovou pěnu, dáme do lednice mírně zatuhnout, pak na pěnu položíme druhý korpus a na něj nelejeme mučenkové želé, dáme do mražáku zmrznout.
Kokosová pěna
Želatinu namočím do studené vody. Žoutky s cukrem vyšleháme do pěny.Kokosové pyré přivedeme k varu, přidáme vyšlehané žloutky s cukrem a zahřejeme na 85 stupňů. Odstavíme a přidáme vyždímanou želatinu.
Necháme mírně zchladnout a vmícháme vyšlehanou smetanu.
Formu na dort o průměru 26 cm vyložíme fólií. Na dno dáme pistáciový korpus. Z mražáku vyndáme menší dort a vyjmeme ho z formy. Mučenkovým pyré ho položíme na pistáciový korpus.
Celé to zalejeme kokosovou pěnou a dáme ztuhnout.
Po ztuhnutí vyjmeme dort z formy, nazdobíme dle libosti a můžeme porcovat.
Já jsem ještě dort potáhnul bílým glazé.
Glazé na dort
Želatinu namočíme do studené vody. Vodu,cukr a glukozu přivedeme k varu.Odstavíme a přidáme ostatní ingredience. Obarvíme bílou barvou (můžeme obarvit jakoukoliv barvou, co se nám líbí..:-)
Necháme zchladnout na 30-32stupňů a před nalitím na dort vymixujeme tyčovým mixérem.