Když se snoubí borůvky a smetanový sýr

Když se snoubí borůvky a smetanový sýr

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Snadné

Suroviny

Korpus:
     200 g   sušenky Celozrněnky (mohou být i jiné)
     70   g   máslo + máslo na vymazání formy

Náplň:
     250 g  smetanový sýr Philadelphia Original
     100 g  smetana ke šlehání
     100 g  cukr moučka
     2 vajíčka
     lžička kukuřičného škrobu
     šťáva z poloviny citrónu
     nastrouhaná kůra z poloviny citrónu
     borůvky podle chuti /mohou být i mražené/

Dortová forma 20 cm
Hluboký plech
Alobal

Nejdříve si rozehřejte troubu na 180° C.

Vymažte dortovou formu máslem. Rozehřejte máslo, rozmixujte sušenky a spojte dohromady. Směs podobnou drobence natlačte na dno formy a zhruba 2 cm do okrajů. Dejte vychladit do lednice.

Vajíčka utřete společně se sýrem, přidejte smetanu, cukr, kukuřičný škrob, šťávu a kůru z citrónu. 

Korpus vyndejte z lednice, nasypte na něj borůvky a zalijte náplní. Nakonec ozdobte borůvkami. 

Dno a vnější stěny dortové formy pro jistotu zabalte do alobalu. Položte na hlubší plech, do kterého nalijte zhruba do výšky 2 cm vodu.

Vložte do trouby a tu ihned ztlumte na 150° C. Pečte 40-50 minut. Po upečení nechte vychladnout. 

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit