Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Makovo-citrónový cheesecake s levandulí

Makovo-citrónový cheesecake s levandulí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:
200g sušenek
50g másla

Náplň:
375 g sýru Philadelphia
200 g ricotta
3 vejce
70 g moučkového cukru
3 PL máku
1 ČL sušené citrónové kůry

Na dokončení:
1 PL třtinového cukru
1 PL kokosového cukru
Šťáva z 1/4 pomeranče
1. Ze směsi změklého másla a rozemletých sušenek vytvoříme hmotu, ze které ve formě vyložené pečícím papírem utvoříme korpus. 2. Smícháme sýry, vejce, cukr, mák a citrónovou kůru a směs vlijeme na korpus. 3. Pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160°C ca 45 min. 4. Po vypnutí necháme v troubě dojít. 5. Vychladlý cheesecake ozdobíme polevou z rozpuštěného třtinového a kokosového cukru, které pár minut povaříme spolu s pomerančovou šťávou. 6. Na závěr posypeme levandulí (můžeme nahradit nastrouhanou kůrou z chemicky neošetřeného pomeranče).

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit