Suroviny
Korpus:
200g sušenek
50g másla
Náplň:
375 g sýru Philadelphia
200 g ricotta
3 vejce
70 g moučkového cukru
3 PL máku
1 ČL sušené citrónové kůry
Na dokončení:
1 PL třtinového cukru
1 PL kokosového cukru
Šťáva z 1/4 pomeranče
200g sušenek
50g másla
Náplň:
375 g sýru Philadelphia
200 g ricotta
3 vejce
70 g moučkového cukru
3 PL máku
1 ČL sušené citrónové kůry
Na dokončení:
1 PL třtinového cukru
1 PL kokosového cukru
Šťáva z 1/4 pomeranče
1. Ze směsi změklého másla a rozemletých sušenek vytvoříme hmotu, ze které ve formě vyložené pečícím papírem utvoříme korpus.
2. Smícháme sýry, vejce, cukr, mák a citrónovou kůru a směs vlijeme na korpus.
3. Pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160°C ca 45 min.
4. Po vypnutí necháme v troubě dojít.
5. Vychladlý cheesecake ozdobíme polevou z rozpuštěného třtinového a kokosového cukru, které pár minut povaříme spolu s pomerančovou šťávou.
6. Na závěr posypeme levandulí (můžeme nahradit nastrouhanou kůrou z chemicky neošetřeného pomeranče).