0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Makovo-citrónový cheesecake s levandulí

Makovo-citrónový cheesecake s levandulí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:
200g sušenek
50g másla

Náplň:
375 g sýru Philadelphia
200 g ricotta
3 vejce
70 g moučkového cukru
3 PL máku
1 ČL sušené citrónové kůry

Na dokončení:
1 PL třtinového cukru
1 PL kokosového cukru
Šťáva z 1/4 pomeranče
1. Ze směsi změklého másla a rozemletých sušenek vytvoříme hmotu, ze které ve formě vyložené pečícím papírem utvoříme korpus. 2. Smícháme sýry, vejce, cukr, mák a citrónovou kůru a směs vlijeme na korpus. 3. Pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160°C ca 45 min. 4. Po vypnutí necháme v troubě dojít. 5. Vychladlý cheesecake ozdobíme polevou z rozpuštěného třtinového a kokosového cukru, které pár minut povaříme spolu s pomerančovou šťávou. 6. Na závěr posypeme levandulí (můžeme nahradit nastrouhanou kůrou z chemicky neošetřeného pomeranče).

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč