Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Makovo-citrónový cheesecake s levandulí

Popis receptu: 
Svěží cheesecake s citrusovým nádechem, kterému křupavost propůjčuje nemletý mák, levandule pak dodá kouzelnou vůni.
Autor: Aneta Kulišťáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6 porcí
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus: 200g sušenek 50g másla Náplň: 375 g sýru Philadelphia 200 g ricotta 3 vejce 70 g moučkového cukru 3 PL máku 1 ČL sušené citrónové kůry Na dokončení: 1 PL třtinového cukru 1 PL kokosového cukru Šťáva z 1/4 pomeranče

Příprava jídla

1. Ze směsi změklého másla a rozemletých sušenek vytvoříme hmotu, ze které ve formě vyložené pečícím papírem utvoříme korpus. 2. Smícháme sýry, vejce, cukr, mák a citrónovou kůru a směs vlijeme na korpus. 3. Pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160°C ca 45 min. 4. Po vypnutí necháme v troubě dojít. 5. Vychladlý cheesecake ozdobíme polevou z rozpuštěného třtinového a kokosového cukru, které pár minut povaříme spolu s pomerančovou šťávou. 6. Na závěr posypeme levandulí (můžeme nahradit nastrouhanou kůrou z chemicky neošetřeného pomeranče).
REKLAMA

Přidat komentář