Makovo-citrónový cheesecake s levandulí

Makovo-citrónový cheesecake s levandulí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:
200g sušenek
50g másla

Náplň:
375 g sýru Philadelphia
200 g ricotta
3 vejce
70 g moučkového cukru
3 PL máku
1 ČL sušené citrónové kůry

Na dokončení:
1 PL třtinového cukru
1 PL kokosového cukru
Šťáva z 1/4 pomeranče
1. Ze směsi změklého másla a rozemletých sušenek vytvoříme hmotu, ze které ve formě vyložené pečícím papírem utvoříme korpus. 2. Smícháme sýry, vejce, cukr, mák a citrónovou kůru a směs vlijeme na korpus. 3. Pečeme ve vodní lázni v troubě předehřáté na 160°C ca 45 min. 4. Po vypnutí necháme v troubě dojít. 5. Vychladlý cheesecake ozdobíme polevou z rozpuštěného třtinového a kokosového cukru, které pár minut povaříme spolu s pomerančovou šťávou. 6. Na závěr posypeme levandulí (můžeme nahradit nastrouhanou kůrou z chemicky neošetřeného pomeranče).

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit