Makový cheesecake s vanilkou

Makový cheesecake s vanilkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

300g maslových sušienok 

150g masla

250ml smotany na šľahanie

100g mletého maku

1 vrecko práškovej želatíny(na 500ml tekutiny)

500g syra philadelphia

500g mascarpone

80g práškového cukru

1 vanilkový struk

130g čokolády

1. Sušienky rozmixujeme najemno a zmiešame ich s rozpustením maslom. Hmotu vtlačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Korpus necháme stuhnúť v chladničke.

2. 200ml smotany vlejeme do kastrólika a prisypeme mak. Privedieme  k varu a krátko povaríme Odstavíme a potom pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí.

3. Syr a mascarpone vložíme do misy a premišame s cukrom a vyškriabanou vanilkovou dreňou. Nakoniec primiešame makovú zmes. plnku nalejeme na korpus a urovnáme.

4. 50ml smotany nalejeme do kastrólika a privedieme k varu. odstavíme z ohňa a nasypeme rozkrájanú čokoládu. 1 minútu počkáme a potom miešame do hladkej polevy.

5. Polevu nalejeme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a ozdobujeme. Fantázii sa medze nekladú.

6. Dáme minimálne na 2 hodiny stuhnúť do chladničky. najlepšie cez noc.

 

Dobrú chuť

Autor: 138Dominika

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit