Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Fish and Chips

Popis receptu: 
Tradiční anglické jídlo...
Autor: Lucie Vránová
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Těstíčko: 200g mouky 1 lžíce cukru 4 lžice piva 1/ 4 lžičky soli 2 žloutky 6 lžic mléka 6 lžic vody 2 bílky Hranolky: 1kg brambor olej na smažení Ryba: 1kg čerstvého filé z bílé mořské ryby bez kostí, nakrájené na porce Worcestershire omáčka citronová šťáva pikantní hořčice mouka

Příprava jídla

Těstíčko: Do mouky smíchané s cukrem, přimíchat pivo, sůl a žloutky. Dobře zamíchat. Přilít smíchané mléko s vodou. Míchat, až je těstíčko hladké. Nechat odležet po 30min. Našlehat bilky a lehce zamíchat do těstíčka. Hranolky: Oloupat brambory, nakrájet je na 1cm proužky a nechat je namočené ve vodě. Rozehřat olej na 160stupnůC. Vyndat brambory z vody, dobře osušit a dat je do oleje. Až jsou usmažené, nechat je okapat. Zvýšit teplotu oleje na 180stupnůC, přidat brambory a smažit, až jsou hnědé a křupavé. Vyjmout, osušit na papírovém ubrousku a posolit. Ryba: Omýt a usušit rybu, okořenit a obalit v mouce. Namáčet rybu po částech v těstíčku a smažit v oleji po hranolkách asi 4-5min. do zlatohněda. Vylmout a osolit. Podavat s octem.

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikajici pochoutka!
Obrazek uzivatele
těstíčko je měkčí a n tolik křupavé, jako má předchozí - všem moc chutnalo

Přidat komentář