Polévku stačí v práci zalít vodou a luxusní oběd je na světě!
Suroviny
Postup
Máte-li instantní nudle, není třeba je vařit, uvaří se až zalitím horkou vodou. Pokud máte jiné, uvařte je podle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky a promíchejte se lžící sójové omáčky. V pánvi rozpalte olej a opečte maso dozlatova. Vyjměte a nechte na papírových utěrkách okapat.
Začněte s vrstvením do 2 sklenic o objemu cca 300ml. Naspod patří vlhké přísady. Zázvor, miso a 2 lžíce sójové omáčky. Na ně rozložte houby, mrkev a kuřecí maso. Pak přidejte špenát a nudle. Navrch patří jarní cibulka a koriandr.
V práci sklenici otevřete a zalijte vroucí vodou z konvice. Nechte 5 minut stát, trochu promíchejte a jezte.
POLÉVKOVÉ TIPYOCHUCOVACÍ PASTY Základem je pasta miso, ale chuť polévce dodají i masové koncentráty - buď fond (toppotraviny.cz), nebo demi glace (např. Naše maso). Skvělá je ostrá thajská kari pasta, tahini zlepší chuť vegetariánských polévek a chilli omáčka dodá pálivost.NUDLE Jsou-li instantní, dejte je rovnou do sklenice. Pokud je předem vaříte, slijte je chvilku před dovařením - ještě dojdou.MASO Použijte, co máte po ruce: grilované kuře, zbylé maso z víkendového pečení, šunku, uzené maso, kvalitní klobásu...LUŠTĚNINY Konzervované fazole, cizrna i čočka.HOUBY Šiitake i mladé žampiony nakrájené na tenké plátky lze přidat syrové.ZELENINA Mražený hrášek a kukuřice, čerstvý baby špenát a jarní cibulka, mrkev, ředkev či mladé zelí.BYLINKY Hodí se spíš ‚měkké‘ bylinky. S ohledem na asijské ladění většiny polévek je to koriandr, ale můžete dát i pažitku, petrželku, bazalku nebo nať jarní cibulky.DALŠÍ PŘÍSADY Nakládaný i strouhaný zázvor, kimči, drcený česnek. Citronová (limetová) šťáva s třtinovým cukrem či sladkou chilli omáčkou dodá výrazný sweet & sour tón. Pro středomořský efekt přidejte strouhaný parmazán, rozdrobený balkánský sýr či fetu.