0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bazalkové těstoviny s rajčátky a olivami

Bazalkové těstoviny s rajčátky a olivami

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2034 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 105 g
Tuky 142 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doma připravíte výborné těstoviny s domácím pestem, uložíte do krabičky či sklenice a v práci pak můžete hodovat. Ano, takhle jednoduché to může být... 

Suroviny

těstoviny 200 g
např. špagety
2 hrst
třešňová rajčátka přepůlená
olivy černé 1 hrst
Na pesto
bazalka 1 svazek
piniové oříšky 1 PL
navíc na ozdobení
česnek 1 stroužek
malý
parmazán 80 g
strouhaný
sůl mořská
olivový olej 100 ml
panenský

1 V hmoždíři nebo tyčovým mixérem rozmixujte bazalkové lístky, piniové oříšky, česnek, parmazán, osolte a přilévejte postupně olivový olej, až vznikne pesto.

2 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě al dente a sceďte. Promíchejte se zhruba 3 lžícemi pesta (zbytek si zamrazte). Pak přimíchejte rajčátka, olivy, asi lžíci piniových oříšků (nemusí být) a nechte vychladnout. Rozdělte do 2 sklenic. V práci si těstoviny můžete ohřát, ale my je nejradši jíme rovnou – při pokojové teplotě. 

TĚSTOVINOVÉ TIPY & TRIKY

  • NAČASOVÁNÍ Těstoviny připravte večer předem, ráno by to už mohlo být trochu nepohodlné.
  • VAŘENÍ Uvařte je klidně trochu tužší, ještě dojdou. Uvařené ihned promíchejte s pestem či omáčkou, aby se neslepily.
  • KONZISTENCE Těstoviny by neměly v omáčce plavat, jen by na nich měla dobře ulpět. Nejlepší jsou omáčky typu pesto nebo na bázi aglio e olio – nemusí se ohřívat a jsou výtečné i jen při pokojové teplotě. Chuť pokrmu se ohřátím téměř nezmění.
  • DOPLNĚNÍ Ozvláštněte klasické pesto nebo aglio e olio pár rajčátky, pečenou paprikou, hráškem, olivami, kapary, tuňákem z konzervy nebo krevetami. Tak může být základ stejný, ale výsledek pokaždé jiný. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč