0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vrstvený salát

Vrstvený salát

3.5 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1396 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 13 g
Tuky 120 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do práce si můžete k obědu donést i salát! Ovšem zálivkou ho zalijte až těsně před podáváním, aby vám jednotlivé složky nerozmočila.

Suroviny

100 g
možno nahradit anglickou
0.5 ks
malý, na nudličky
1 ks
malá konzerva, scezená
2 hrst
mražený, 2 minuty povařený, slitý
0.5 ks
na plátky
vejce 2 ks
natvrdo, pokrájená
čedar 100 g
strouhaný nahrubo
Na zálivku
olivový olej 4 PL
panenský
1 PL
česnek 0.5
drcený
sůl mořská
čerstvě mletý
majonéza 1 PL

1 Prošlehejte přísady na zálivku a dejte do malé skleničky nebo pevného sáčku, který zavážete.

2 V troubě opražte slaninu dozlatova a dokřupava. Nechte vychladnout na papírových utěrkách a rozdrobte.

3 Přísady na salát navrstvěte do 2 sklenic a uzavřete.

V práci zalijte zálivkou a případně promíchejte. My se však rádi probojováváme jednotlivými patry. 

SALÁTOVÉ VARIACE

  • LISTY Můžete použít ledový či římský salát nebo salát little gem a čekanku, protože jsou pevné, křupavé a hned tak neovadnou. Z drobných lístků je vhodný polníček, rukola i baby špenát. Potřebovat však budete relativně malé množství, proto možná bude stačit sáhnout po směsi salátových lístků v sáčku.
  • BÍLKOVINY Aby vás salát zasytil a byl výživově vyvážený, měl by obsahovat i něco trochu podstatnějšího než jen zeleninu. Natrhejte nebo nakrájejte do něj různá pečená masa, šunku či opečenou slaninu, přidejte okapaného tuňáka z konzervy nebo předvařené krevety, vejce natvrdo, strouhaný sýr typu čedar či gouda nebo rozdrobenou fetu, balkánský či kozí sýr. Velmi dobré jsou i konzervovaná cizrna, čočka či fazole.
  • DALŠÍ ZELENINA Čerstvá podle sezony, vaší chuti i fantazie. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit