Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vrstvený salát

Vrstvený salát

4.1/5 Počet hodnocení: 27
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1890 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 25 g
Tuky 162 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do práce si můžete k obědu donést i salát! Ovšem zálivkou ho zalijte až těsně před podáváním, aby vám jednotlivé složky nerozmočila.

Suroviny

ledový salát ½ ks
malý, na nudličky
malá konzerva, scezená
mražený hrášek 2 hrsti
2 minuty povařený, slitý
na plátky
vejce 2 ks
natvrdo, pokrájená
čedar 100 g
strouhaný nahrubo
Na zálivku
olivový olej 4 PL
panenský
česnek ½ stroužku
drcený
sůl mořská
pepř mletý
majonéza 1 PL

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku a dejte do malé skleničky nebo pevného sáčku, který zavážete.

2

V troubě opražte slaninu dozlatova a dokřupava. Nechte vychladnout na papírových utěrkách a rozdrobte.

3

Přísady na salát navrstvěte do 2 sklenic a uzavřete.

4

V práci zalijte zálivkou a případně promíchejte. My se však rádi probojováváme jednotlivými patry. 

SALÁTOVÉ VARIACE

  • LISTY Můžete použít ledový či římský salát nebo salát little gem a čekanku, protože jsou pevné, křupavé a hned tak neovadnou. Z drobných lístků je vhodný polníček, rukola i baby špenát. Potřebovat však budete relativně malé množství, proto možná bude stačit sáhnout po směsi salátových lístků v sáčku.
  • BÍLKOVINY Aby vás salát zasytil a byl výživově vyvážený, měl by obsahovat i něco trochu podstatnějšího než jen zeleninu. Natrhejte nebo nakrájejte do něj různá pečená masa, šunku či opečenou slaninu, přidejte okapaného tuňáka z konzervy nebo předvařené krevety, vejce natvrdo, strouhaný sýr typu čedar či gouda nebo rozdrobenou fetu, balkánský či kozí sýr. Velmi dobré jsou i konzervovaná cizrna, čočka či fazole.
  • DALŠÍ ZELENINA Čerstvá podle sezony, vaší chuti i fantazie. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč