Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vrstvený salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 34
Do 25 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2086 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 58 g
Tuky 168 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do práce si můžete k obědu donést i salát! Ovšem zálivkou ho zalijte až těsně před podáváním, aby vám jednotlivé složky nerozmočila. Suroviny na vrstvený salát je pro dvě osoby, a pokud ten druhý nemáte komu dát, schovejte si ho do lednice na druhý den.

Suroviny

nebo sušená
ledový salát ½ ks
malý, na nudličky
malá, scezená
mražený hrášek 2 hrsti
2 minuty povařený, slitý
na plátky
vejce 2 ks
natvrdo, pokrájená
čedar 100 g
strouhaný nahrubo
Na zálivku
olivový olej panenský 4 PL
česnek ½ stroužku
drcený
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě mletý
majonéza 1 PL

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku a dejte do malé skleničky nebo pevného sáčku, který zavážete.

2

V troubě opražte slaninu dozlatova a dokřupava. Nechte vychladnout na papírových utěrkách a rozdrobte.

3

Přísady na salát navrstvěte do 2 sklenic a uzavřete.

4

V práci zalijte zálivkou a případně promíchejte. My se však rádi probojováváme jednotlivými patry. 

SALÁTOVÉ VARIACE

  • LISTY Můžete použít ledový či římský salát nebo salát little gem a čekanku, protože jsou pevné, křupavé a hned tak neovadnou. Z drobných lístků je vhodný polníček, rukola i baby špenát. Potřebovat však budete relativně malé množství, proto možná bude stačit sáhnout po směsi salátových lístků v sáčku.
  • BÍLKOVINY Aby vás salát zasytil a byl výživově vyvážený, měl by obsahovat i něco trochu podstatnějšího než jen zeleninu. Natrhejte nebo nakrájejte do něj různá pečená masa, šunku či opečenou slaninu, přidejte okapaného tuňáka z konzervy nebo předvařené krevety, vejce natvrdo, strouhaný sýr typu čedar či gouda nebo rozdrobenou fetu, balkánský či kozí sýr. Velmi dobré jsou i konzervovaná cizrna, čočka či fazole.
  • DALŠÍ ZELENINA Čerstvá podle sezony, vaší chuti i fantazie. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...