První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa.
Do kuchařky jsme sepsali více než 100 receptů, mezi nimiž najdete klasiku v podobě sekané, ragú nebo burgerů, stejně jako neotřelé nápady inspirované kuchyněmi celého světa, např. švédské kuličky připravené ve verzi na party, lasagne ve formě polévky nebo svěží karbanátky s jablky.
Podle kuchařky Mleté maso připravíte polévky, pohoštění, rychlá jídla i pokrmy na slavnostní stůl. Přidali jsme praktické tipy, jak sestavit dokonalé masové kuličky nebo sekanou podle svého gusta, a také kapitolu, v níž radíme, jak snížit spotřebu masa a nahradit část zeleninou, luštěninami nebo houbami. Recepty jsme poctivě vyladili v redakční kuchyni Apetitu, vařili, ochutnávali a několik receptů upravili a vyzkoušeli znovu. To abychom měli jistotu, že ve vaší kuchyni už se nic nepokazí. Věříme, že řada receptů z knihy se hravě probojuje mezi vaše nejoblíbenější jídla.
Kniha Mleté maso je v prodeji od 23. února 2023.
V kuchařce Mleté maso najdete tyto kapitoly:
- Polévky – husté a syté
- Drobnosti – chuťovky & předkrmy
- Velké pecky – z jednoho pekáče, rychlé večeře i slavnostní obědy
- Kuličky & šišky + návod, jak si připravit kuličky na míru
- Placičky – burgery, karbanátky & mleté řízky
- Vyrábíme, anebo fixlujeme – jídla z klobásek a výroba domácích
- Odlehčujeme – tipy, jak snížit spotřebu masa a neubrat na chuti
- Servis