Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejoblíbenější recept Patricie Pagáčové: Tuhle rychlovku z pár surovin chce jíst naše Bibi pořád, říká

Patrice Pagáčová
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Herečka a moderátorka show Česko na grilu Patricie Pagáčová je také maminkou malé dcerky Bibiany, které po náročném pracovním dni musí uvařit. O nápady na recepty nemá Patrice nouzi, je totiž dlouholetou čtenářkou časopisu Apetit. Jenže jak to tak bývá, děti zkrátka nejedí vše, takže teď prochází obdobím těstovin.

‚Bibi chce jíst pořád dokola ty samé věci, takže mým nejoblíbenějším receptem jsou teď těstoviny s hráškem a šunkou,‘ říká Patricie, zatímco ji za nohavici tahá dcerka. 

Recept na fusilli s hráškem a šunkou 

  • Recept pochází z kuchařky Těstoviny z edice Apetit a je opravdu prostý. Na 2 lžících másla opékejte 3 minuty nakrájenou cibuli a 100 g šunky na kostičky. Poprašte lžičkou hladké mouky, rozmíchejte a zalijte 250 ml 30% smetany. 
  • Přiveďte k varu a po 2 minutách přidejte 200 g mraženého hrášku, sůl, pepř a vařte další 3 minuty. Vmíchejte uvařené fusilli a podávejte s parmazánem. 

Recept můžete různě obměňovat. Místo hrášku přidejte třeba kukuřici a místo šunky zvolte slaninu. 

Skryt pre seznam

Patricie dále přiznala, že vařit začala poměrně brzo a jedno z jejích prvních jídel byla svíčková na smetaně, kterou se naučila od babičky. ‚Moje mamka nikdy moc ráda nevařila a vařila spíše jen proto, že musela. Co jí ale nemůžu odepřít je rajská omáčka, tu umí opravdu skvělou. Hodně dobře vařily obě moje babičky, takže lásku k vaření jsem převzala od nich,‘ říká. 

Patricie je v jídle vybíravá 

Herečka je velkou milovnicí sýra všeho druhu, takže si ráda pochutnává třeba na italských pokrmech. Její nejoblíbenější kuchyní je však asijská. Potěšit její chuťové buňky ale není úplně snadné, pro web iPrima řekla, že je hodně vybíravá. ‚Na prvním místě vedou vnitřnosti. Ty nejím vůbec, ale jak říkám, ten seznam je dlouhý. Můj muž si ze mě dělá legraci, že by bylo jednodušší, kdybych říkala věci, které jím, než abych jmenovala to, co nejím. Takže asi tak,‘ řekla Patricie o svém jídelníčku. Porotkyní show Česko na grilu by prý být nemohla a je ráda, že pořad jen moderuje.

I když je dlouhá léta čtenářkou časopisu Apetit, v kuchyni je podle ní lepší její manžel. ‚Víc ho to baví a umí vařit podle fantazie, což já nedokážu. Vždycky jsem si myslela, že to s věkem přijde, ale je mi třicet pět, a pořád se nic neděje. Takže si myslím, že to je spíš tím, jaký jste typ. A já jsem zkrátka typ, který recept nevymyslí a improvizovat neumí. Proto v naší kuchyni vládne muž,‘ uvedla pro iPrima

Víme o ní ovšem, že je vášnivou pekařkou. V jednom z rozhovorů nám prozradila, te si zvlášť oblíbila recept na cheesecake brownies s třešněmi, který peče pravidelně a její hosté ho milují. Dokonce ho neváhala nabídnout ani Zdeňku Pohlreichovi.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč