Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co s úrodou jahod

Co s úrodou jahod
sdílet:
Máte plné koše sladkých červených jahod, které nestíháte jíst? Zamrazte je a zavařte, budou se vám hodit na knedlíky a koláče.

1. Mražené jahody


Užijete je do knedlíků, sorbetů, koláčů, omáček i koktejlů.

Jak jahody mrazit:

 

 

  • Nasucho – pevné zralé jahody omyjte, osušte a odstopkujte. Rozložte je v jedné vrstvě na tác, zakryjte alobalem a mrazte 2 hodiny. Pak sesypte do sáčku, uzavřete a vraťte zpátky do mrazáku.
  • S cukrem – jahody lehce promíchejte s cukrem, vložte do krabičky a zamrazte.
  • Dřeň a protlak – čerstvé jahody vložte na hodinu do mrazničky (nebo k nim přidejte trochu ledové tříště) a pak rozmixujte s cukrem podle chuti a trochou citronové šťávy na kaši. Na protlak jahody protřete sítem.

 

 

 

2. Zavařované jahody


Džem je skvělý na linecký koláč, sirup do limonád a kompot vám bude chutnat jen tak.

 

 

 

  • Méně zralé jahody rozvařte na džem (recept).
  • Z tak akorát zralých jahod udělejte kompot, klevelu, mošt či šťávu.
  • Přezrálé jahody zpracujte na marmeládu, sirup či rosol.

 

 

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč