Výroba čokolády
Čokoláda se vyrábí z kakaových bobů. Po vysušení se tyto boby opraží a melou na řídkou kaši plnou kakaového másla. To se od zbylé látky oddělí a buď se zpracovává na kakaový prášek, nebo se s dalšími přísadami smísí na čokoládu. Při výrobě čokolády se hmota ještě provzdušňuje a tvaruje. Už Olmékové přidávali do čokolády vanilku, jasmín, med, nebo dokonce pepř.
Degustace čokolády
Před požitím čokolády je potřeba si očistit chuťové pohárky vodou nebo jablkem, abyste dokázali dokonale vnímat její chuť. Nejezte ji studenou, ale zahřátou na pokojovou teplotu. Kvalitní čokoláda při rozlomení křupne a má ostrý zlom. Konzumace čokolády vám dodá energii a navodí příjemné pocity. Zavřete oči a ponořte se do svých čokoládových snů s našimi tipy na čokoládové recepty.
Čokoládové lahody
Při chladných večerech vás zahřeje krémová horká čokoláda, děti potěší dort s kočičími jazýčky a nejlepším pohoštěním na narozeninovou oslavu je naprosto bezchybný a poctivý čokoládový dort. Pokud rádi experimentujete a máte rádi exotiku, přidávejte dobrou čokoládu například i do dušeného hovězího nebo chilli con carne.