0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezona: čokoláda

Sezona: čokoláda
sdílet:
Je voňavá, sladká a rozplývá se na jazyku. Ano, je to čokoláda. Mexičané věří, že čokoládu daroval lidem aztécký bůh. Něco na tom bude. Je totiž opravdu božská!

Výroba čokolády


Čokoláda se vyrábí z kakaových bobů. Po vysušení se tyto boby opraží a melou na řídkou kaši plnou kakaového másla. To se od zbylé látky oddělí a buď se zpracovává na kakaový prášek, nebo se s dalšími přísadami smísí na čokoládu. Při výrobě čokolády se hmota ještě provzdušňuje a tvaruje. Už Olmékové přidávali do čokolády vanilku, jasmín, med, nebo dokonce pepř.

 

Degustace čokolády


Před požitím čokolády je potřeba si očistit chuťové pohárky vodou nebo jablkem, abyste dokázali dokonale vnímat její chuť. Nejezte ji studenou, ale zahřátou na pokojovou teplotu. Kvalitní čokoláda při rozlomení křupne a má ostrý zlom. Konzumace čokolády vám dodá energii a navodí příjemné pocity. Zavřete oči a ponořte se do svých čokoládových snů s našimi tipy na čokoládové recepty.

 

 

 

Čokoládové lahody


Při chladných večerech vás zahřeje krémová horká čokoláda, děti potěší dort s kočičími jazýčky a nejlepším pohoštěním na narozeninovou oslavu je naprosto bezchybný a poctivý čokoládový dort. Pokud rádi experimentujete a máte rádi exotiku, přidávejte dobrou čokoládu například i do dušeného hovězího nebo chilli con carne.

 

 

 

 

Připravila Lucie Perlíková

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč