0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nemléko uvádí na trh rostlinný Nejogurt

Nejogurt
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Jogurty z rostlinného mléka ochutí ekologické domácí marmelády z Moravy.  Mladá česká firma Nemléko, která nabízí na českém a slovenském trhu už rok a půl rostlinný nápoj z mandlí nebo máku, se rozhodla rozšířit své portfolio a v druhé polovině října uvede na trh nový produkt - Nejogurt.

Majitelé firmy Amálie Koppová a David Balcar věří, že jejich bezlaktózové produkty nabídnou plnohodnotnou alternativu lidem, kteří živočišné mléko konzumovat nemohou nebo nechtějí. Uvádí tak zářný příklad toho, že i jogurty můžeme konzumovat zdravě, bez cukru, konzervantů a barviv!

Rostlinný jogurt a ekologická marmeláda z Moravy

Mandlový jogurt se bude prodávat ve dvou variantách. Svačinová verze s ovocnou marmeládou, která pochází od rodiny ekologických zemědělců z Moravy, se vyrábí ve třech příchutích – borůvka, jahoda a meruňka a stojí 50 Kč. Marmelády jsou z poloviny tvořeny samotným ovocem, dále obsahují jablečnou šťávu a agar.

Velká sklenice o objemu 375 ml s čistým bílým mandlovým jogurtem se prodává za 90 Kč. „Všechny naše produkty jsou přírodní, neobsahují konzervanty a dokonce ani cukr. Nejogurt je vyroben z mandlového nápoje, který je slazen datlemi, a z tapiokového škrobu,“ popisuje složení David Balcar. V obou verzích jsou přítomné odpovídající jogurtové kultury. „Naším dlouhodobým cílem je vyrábět lokálně, jednoduše a chutně rostlinné produkty v hezkém obalu a usnadňovat život těm, kteří nemůžou nebo nechtějí konzumovat laktózu,“ vysvětluje Amálie Koppová.

Nejogurt mléko

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit