Jogurty z rostlinného mléka ochutí ekologické domácí marmelády z Moravy. Mladá česká firma Nemléko, která nabízí na českém a slovenském trhu už rok a půl rostlinný nápoj z mandlí nebo máku, se rozhodla rozšířit své portfolio a v druhé polovině října uvede na trh nový produkt - Nejogurt.
Majitelé firmy Amálie Koppová a David Balcar věří, že jejich bezlaktózové produkty nabídnou plnohodnotnou alternativu lidem, kteří živočišné mléko konzumovat nemohou nebo nechtějí. Uvádí tak zářný příklad toho, že i jogurty můžeme konzumovat zdravě, bez cukru, konzervantů a barviv!
Rostlinný jogurt a ekologická marmeláda z Moravy
Mandlový jogurt se bude prodávat ve dvou variantách. Svačinová verze s ovocnou marmeládou, která pochází od rodiny ekologických zemědělců z Moravy, se vyrábí ve třech příchutích – borůvka, jahoda a meruňka a stojí 50 Kč. Marmelády jsou z poloviny tvořeny samotným ovocem, dále obsahují jablečnou šťávu a agar.
Velká sklenice o objemu 375 ml s čistým bílým mandlovým jogurtem se prodává za 90 Kč. „Všechny naše produkty jsou přírodní, neobsahují konzervanty a dokonce ani cukr. Nejogurt je vyroben z mandlového nápoje, který je slazen datlemi, a z tapiokového škrobu,“ popisuje složení David Balcar. V obou verzích jsou přítomné odpovídající jogurtové kultury. „Naším dlouhodobým cílem je vyrábět lokálně, jednoduše a chutně rostlinné produkty v hezkém obalu a usnadňovat život těm, kteří nemůžou nebo nechtějí konzumovat laktózu,“ vysvětluje Amálie Koppová.