Konopné produkty zažívají velký boom na poli zdravého stravování, potažmo zdravého životního stylu. Konopí je bylinou, která má všestranné využití a není divu, že se k ní vracíme. Konopné semínko a výrobky z něj patří jednoznačně mezi jedny...
Irský mech je druh červené řasy, který je nejhojnější mořskou řasou v mořích kolem Irska, kde má velkou tradici v lidovém léčitelství. V minulosti byl tento mech v Irsku jedním ze zdrojů potravy. Dnes si získává oblibu nejen v oblasti...
Mladí manželé Míša a Lukáš Vincourovi zasvětili svůj život zvířatům. Vegany jsou už spoustu let, ale potom, co se potkali a vzali, založili společnou platformu s názvem Zvířata nejíme, prostřednictvím které šíří osvětu, prodávají...
Při brouzdání po internetu jsme narazili na její recepty. Jsou lehké, zdravé a krásné, stejně jako její internetový zápisník rebarbora.blog. Představujeme vám Barboru Drahovskou alias ReBarboru, slovenskou food blogerku, muzikantku,...
Poznáme to i na chuti. Dříve chutnalo všechno tak nějak výrazněji, intenzivněji, víc. Ředkvičky jsou mdlé, rajče chutná jako vyvařené. Jako by během pár desítek let ta chuť z našich potravin vymizela. Zdá se nám to, nebo jde o krutou...
Když se řekne 3D tiskárna, mnohým se vybaví stroj na výrobu plastových součástek. Jenže 3D tiskárny dokážou tisknout cokoliv a z různých druhů materiálu. Izraelská spolčenost Redefine Meat je využívá k výrobě rostlinných steaků, které se...
I vegan alternativa typicky vaječného produktu může chutnat naprosto skvěle, aniž byste poznali rozdíl oproti tomu tradičnímu. Pokud jste i vy drželi v lednu „Veganuary“, tedy měsíc zasvěcený jídlu bez živočišných ingrediencí, máme pro...
Od slupky až po nať. Tak by se dal charakterizovat přístup berlínské iniciativy RESTLOS GLÜCKLICH, jejíž členové přijeli do Prahy předvést na semináři pořádaném v prostorách Minimum Waste, jak uvařit čtyřchodové menu, aby ani drobeček...
Co vás přivedlo k blogování?Když jsme se seznámili, Luise byla uvědomělá konzumentka masa a David byl „nezdravý“ vegetarián. Když se z nás stal pár, naše jídelní zvyky na sebe začaly narážet. Pustili jsme se do blogování,...
Jde ušlehat sníh bez bílků? Věřte, či nevěřte: bude vám stačit plechovka cizrny. Recept na lehoučkou veganskou čokoládovou pěnu, kterou místo vaječného bílku nadnáší aquafaba, tedy nálev z cizrny, jsme získali od slovenské blogerky a...
Petr Hanzel je spoluzakladatel neziskové organizace Bezobalu. „Jsme lidé, kteří chtějí šířit myšlenku, jak předcházet vzniku odpadu, jak jej minimalizovat.“ Ta se věnuje se osvětovým akcím, školení a zároveň otevřela dva obchody, kde si...
Od pondělí 14. 5. se mohli lidé na celém světě zapojit do vegetariánské výzvy Jamie’s 5-day Veggie Challenge. Výzvu vyhlásil slavný kuchař jako podporu a poctu národního týdne vegetariánství.Během pěti dnů, od 14. do 18. 5., jsou...
Potravinová banka v Praze a pro Středočeský kraj dostává každý den čerstvé ovoce a zeleninu z prodejen a distribuuje ji ze svých skladů ve Zdibech a Hostivaři svým klientům, mezi které patří například Naděje, Charita, Armáda spásy, Červený...
Zaujala vás tato kuchařka? Pokud patříte mezi milovníky interaktivních knih, rozhodně bude podle vašeho gusta. Kniha má za úkol čtenáře zapojit nejen do přípravy receptů, ale i do dalších drobných aktivit. O netradiční kuchařce jsme mluvili...
Kvapem se blíží již 3. ročník festivalu Veggie fest Olomouc, který se bude konat 12. května 2018 v areálu Korunní pevnůstky a uvnitř Pevnosti poznání. Už jen pár dní zbývá do konce kampaně, která má za vybrat finanční prostředky na...
Džusování, takzvaný juicing, a trend ovocných a zeleninových smoothies jdou ruku v ruce. Většina lidí velmi dobře zná všeobecné doporučení, jak moc důležitá je konzumace ovoce a zeleniny. Sníst bychom v ideálním případě měli pět porcí...
Řadíte se mezi ty, kteří podporují originální rostlinné výrobky? Pak vězte, že se na trhu můžou co nevidět objevit takzvané Alexýry. Jde o delikátní veganské sýry vyrobené šetrně k naší přírodě, bez násilí na zvířatech a ze surovin...
Vánoce bez kapra, salátu s vejci a majonézou? Ano. Pro vegany a vegetariány naprostá samozřejmost. Co mají na štedrovečerní tabuli známé blogerky, nebo třeba majitel veganské restaurace a zakladatel veganských receptů?
...
Patříte k lidem, kteří rádi žijí v příjemném, harmonickém prostředí, dbáte na kompostování, třídění odpadu a je vám sympatické ekologické smýšlení? Pohráváte si s myšlenkou redukce vzniku odpadu, nebo chcete z vegetariánské přejít na...
Jogurty z rostlinného mléka ochutí ekologické domácí marmelády z Moravy. Mladá česká firma Nemléko, která nabízí na českém a slovenském trhu už rok a půl rostlinný nápoj z mandlí nebo máku, se rozhodla rozšířit své portfolio a v druhé...
Lepší volbou je sáhnout po tmavé čokoládě s vysokým podílem kakaa nebo po tzv. raw čokoládě. "Díky tomu, že neprochází tepelnou úpravou, si uchovává maximum zdraví prospěšných vlastností," říká Veronika Hanzlíková, výživová...
Tento svátek slavíme už od roku 1994. A proč právě prvního listopadu? Právě na tento den totiž připadá výročí založení britské Vegan Society, která jako první ustanovila pojem „vegan“ a „veganství“.
...