Nad dortem z kešu oříšků poradci zdravé výživy zaplesají a po prvním soustu bude souhlasit i zapřisáhlý milovník smetanových krémů.
Loading Video...
Ingredience:
- 100g loupaných mandlí
- špetka soli
- 100 g vypeckových datlí
Náplň:
- 250g kešu ořechů
- 4 lžíce džemu Extra Jam Malina Hamé Sweet
- 1 lžička vanilkového extraktu
- šťáva ze 2 citronů
- 100ml kokosového oleje
Příprava jídla:
1 Kešu oříšky nechte minimálně 5 hodin máčet, nejlépe přes noc.
2 Mandle a datle rozmixujte se špetkou soli. Směs nemusí být úplně hladká, hlavně musí držet pohromadě. Rovnoměrně ji rozprostřete na dno formy a upěchujte obrácenou skleničkou.
3 Rozpusťte kokosový olej a spolu s máčenými kešu, citronovou šťávou a vanilkovým extraktem rozmixujte dohladka. Lepší je postupovat po částech, abyste nezahltili mixér.
4 Polovinu krému nalijte na korpus. Pak do mixéru přidejte malinový džem Hamé Sweet a několika pulzy promíchejte. Opatrně nalijte do formy, aby se vytvořil efekt dvou barevných vrstev.
5 Zarovnejte stěrkou a dejte do mrazáku ztuhnout aspoň na 4 hodiny. Hotový dort krájejte nahřátým nožem.
TIP
Vyzkoušejte i jinou variantu dortu, např. borůvkový s džemem Extra Jam Borůvka Hamé Sweet.
Více inspirace hledeje na www.receptyschuti.cz.