0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

17. úkol: Sklo

17. úkol: Sklo
sdílet:
Sedmnáctý úkol přínáší soutěž o skvělou cenu.

Sklo má v kraji, kterým nyní prochází Velká prázdninová výzva, velkou tradici. Tak velkou a tak známou, že ji nelze jen tak přehlédnout. Pojďme si proto dát jeden soutěžní úkol, který uctí památku zdejšího skla a sklářů.

Zakomponujte pěkné sklo do servírování jídla či pití. Pěkně si prostřete, udělejte si to na stole hezké a nechte sklo, ať u toho vynikne. Počítají se i vázy, skleněné svícny a jiné ozdoby.

Dodatečný soutěžní úkol

Na jednoho z vás dnes čeká voucher na nákup vína v hodnotě 400 Kč od partnera výzvy Vino Italiano. Stačí, když splníte následující. 

1. Přiřaďte správně víno ke sklenicím. Rešerše na internetu a v odborné literatuře je pochopitelně povolena.

Každé víno je jiné a každému prospívá při servírování jiná teplota. Dokonce i na tvaru sklenice velmi záleží, pokud si chceme víno skutečně vychutnat v celé jeho kráse. Poznáte, které víno patří do těchto sklenic?

a) Chardonnay vyrobené bez použití dřevěných sudů

b) Chardonnay s dotykem dřevěných sudů

c) Pinot Noir (Rulandské modré)

d) Sabernet Sauvignon

2. Správnou kombinaci čísel a písmen zveřejněte na Facebooku a zalinkujte u toho jak stránku Vino Italiano, tak i Kuchařku pro dceru. Pro svou odpověď můžete vytvořit nový příspěvěk, nebo ji klidně můžete přidat k soutěžní fotografii dle hlavního dnešního úkolu se sklem

 

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit