Minestrone je světoznámá italská polévka, jejiž základ tvoří kořenová zelenina. Stačí ubrat vývar, přidat pár dalších ingrediencí a místo polévky máte chutnou směs na těstoviny.
Suroviny pro 4 osoby
- 6 lžic oleje
- 300 g brambor
- karotka, nasekaná
- 1 řapík celeru
- 1/2 cibule
- 50 g pancetty
- 400 ml zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 320 g penne Barilla
- snítky tymiánu
Postup
Na 2 lžících oleje asi 4 minuty opékejte na kostky nakrájené brambory, karotku, řapík celeru a cibuli (nadrobno nasekané) a pancettu nakrájenou na nudličky. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte 10 minut. Zvlášť na 4 lžících oleje minutu opékejte 2 stroužky česneku, vyhoďte je a nahraďte špetkou drceného chilli a lístky ze snítky tymiánu. Smíchejte s uvařenými penne a se zeleninou.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz