Dobrota z jednoho pekáče
Suroviny pro 4 osoby
- 4 vejce
- nasekané bylinky (svazek pažitky, lžíce petrželky a lžička tymiánu)
- 30 g parmazánu
- 200 ml 30% smetany
- muškátový oříšek
- sůl a pepř
- 400 g penne Barilla
- 100 g šunky
- parmazán podle chuti
- 150 g sýra scamorza či mozzarelly
- máslo
Postup
- Prošlehejte 4 vejce, nasekané bylinky (svazek pažitky, lžíci petrželky a lžičku tymiánu), 30 g parmazánu, 200 ml 30% smetany, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. Smíchejte s vařenými penne (400 g).
- Do zapékací nádoby s pečicím papírem střídavě vrstvěte těstoviny, kostičky šunky (celkem 100 g), trochu parmazánu a plátky sýra scamorza či mozzarella (150 g). Poklaďte máslem a pečte při 180 °C asi 35 minut.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz