Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Spaghetti alla Caruso

Barilla Spaghetti alla Caruso
sdílet:
Tento recept byl vytvořen velkým tenorem Enricem Carusem, který nade všechno miloval typické těstoviny ze své rodné Neapole. Příběh vypráví, že poté, co byl chladně přijat spoluobčany, se Caruso zapřísahal, že již v Neapoli znovu nikdy zpívat nebude a že se do Neapole vrátí pouze proto, aby si vychutnal své oblíbené těstoviny.

Suroviny pro 4 osoby 

  • 300 g Barilla Spaghetti č. 5 
  • rajčata podle chuti 
  • 1 paprika 
  • 2 stroužky česneku 
  • 1 chilli paprika 
  • extra panenský olivový olej 
  • oregano 
  • bazalka 
  • petrželka 
  • 1 cuketa 

 

Časová náročnost 
25 minut příprava + 12 minut vaření

 

  1. Stroužky česneku rozkrájejte na čtvrtiny a osmažte na oleji. Když česnek začne zlátnout, vyjměte ho a přidejte nakrájená rajčata a papriku nakrájenou na kousky. 
  2. Zvyšte teplotu, přidejte oregano, drcené chilli a dostatečné množství bazalky do omáčky. 
  3. Mezitím pokrájejte cuketu na kolečka, obalte je v mouce a osmažte na oleji. 
  4. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vody na al dente, sceďte je, promíchejte s rajčatovou omáčkou, osmaženou cuketou a posypte nasekanou petrželkou.

 

Historie pokrmu

Enrico Caruso je jedním z nejproslulejších a slavných operních tenorů ve světě. V Itálii je jeho sláva spjatá s počátkem jeho pěvecké kariéry ve městě Neapoli na konci 19. století. V Americe, kde se jeho jméno rychle šířilo mezi milovníky opery od roku 1903, byl známým protagonistou na operním jevišti. Legenda říká, že recept Pasta alla Caruso byl vynalezen velkým tenorem osobně, který bezmezně miloval své rodné město Neapol i přes kritiku, kterou obdržel od svých krajanů. 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Autor: Anonym (neověřeno)

Apetit magazín