0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Spaghetti alla Caruso

Barilla Spaghetti alla Caruso
sdílet:
Tento recept byl vytvořen velkým tenorem Enricem Carusem, který nade všechno miloval typické těstoviny ze své rodné Neapole. Příběh vypráví, že poté, co byl chladně přijat spoluobčany, se Caruso zapřísahal, že již v Neapoli znovu nikdy zpívat nebude a že se do Neapole vrátí pouze proto, aby si vychutnal své oblíbené těstoviny.

Suroviny pro 4 osoby 

  • 300 g Barilla Spaghetti č. 5 
  • rajčata podle chuti 
  • 1 paprika 
  • 2 stroužky česneku 
  • 1 chilli paprika 
  • extra panenský olivový olej 
  • oregano 
  • bazalka 
  • petrželka 
  • 1 cuketa 

 

Časová náročnost 
25 minut příprava + 12 minut vaření

 

  1. Stroužky česneku rozkrájejte na čtvrtiny a osmažte na oleji. Když česnek začne zlátnout, vyjměte ho a přidejte nakrájená rajčata a papriku nakrájenou na kousky. 
  2. Zvyšte teplotu, přidejte oregano, drcené chilli a dostatečné množství bazalky do omáčky. 
  3. Mezitím pokrájejte cuketu na kolečka, obalte je v mouce a osmažte na oleji. 
  4. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vody na al dente, sceďte je, promíchejte s rajčatovou omáčkou, osmaženou cuketou a posypte nasekanou petrželkou.

 

Historie pokrmu

Enrico Caruso je jedním z nejproslulejších a slavných operních tenorů ve světě. V Itálii je jeho sláva spjatá s počátkem jeho pěvecké kariéry ve městě Neapoli na konci 19. století. V Americe, kde se jeho jméno rychle šířilo mezi milovníky opery od roku 1903, byl známým protagonistou na operním jevišti. Legenda říká, že recept Pasta alla Caruso byl vynalezen velkým tenorem osobně, který bezmezně miloval své rodné město Neapol i přes kritiku, kterou obdržel od svých krajanů. 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Autor: Anonym (neověřeno)

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč