Jednoduchý způsob, jak zapékat lasagne i bez zdlouhavé přípravy bešamelu.
Suroviny pro 4 osoby
- 4 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 300 g lilku
- 1 malá zelená a 1 malá žlutá paprika
- 300 g krájených rajčat
- sůl a pepř na dochucení
- 320 g lasagní Barilla
- 4 sardelové řezy
- svazek pažitky
- 125 g mozzarely
Postup
- Na 4 lžících oleje minutu opékejte 2 oloupané rozmáčknuté stroužky česneku, vyhoďte je a na olej dejte 300 g lilku, 1 malou zelenou a 1 malou žlutou papriku, vše na kostky.
- Míchejte 3 minuty, přidejte 300 g krájených rajčat, sůl a pepř a přiklopené vařte 20 minut. Smíchejte s uvařenými pokrájenými lasagnemi, přidejte 4 nasekané sardelové řezy a nasekaný svazek pažitky.
- Půlku dejte do olejem vytřené zapékací nádoby, posypte 125 g mozzarelly a postup zopakujte. V troubě při 220 °C pečte 15 minut.
Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. Pro více informací navštivte www.barilla.cz