Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyhrajte Koktejl v oblacích!

Koktejl v oblacích
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Vznášet se v záři zapadajícího slunce nad Prahou, a přitom si vychutnávat rafinované lahůdky od špičkového šéfkuchaře? Nemožné? Nikoli. Už pojedenácté mohou obyvatelé i návštěvníci Prahy zažít unikátní Večeři v oblacích.

S jídlem roste chuť. Pražané i návštěvníci metropole jsou lační mimořádných zážitků. A tak není divu, že světově oblíbená atrakce v podobě hodování v oblacích zapustila kořeny také v české metropoli. A už dávno nám nestačí pouhý víkend, v polovině září se bude slavná plošina zvedat do výšky padesáti metrů nad vinohradským parkem rovných jedenáct dní za sebou. A vedle večeře se v oblacích budou servírovat také pozdní snídaně, obědy či koktejly. 

Co ale činí Večeři v oblacích tak výjimečnou? Návštěvníci se mohou těšit na propojení hned několika unikátních zážitků: Špičková gastronomie je provázána s adrenalinovým napětím způsobeným volným sezením vysoko nad zemí a romantickou atmosférou, kterou zajišťuje fantastický výhled na historické centrum metropole. 

Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd, nebo o jeden chod bohatší večeři.

pohled do restaurace v oblacích

O zajímavé menu se letos postará zkušený šéfkuchař a francouzský rytíř v oboru gastronomie Dalibor Navrátil. Podávat se bude telecí entrecote v úpravě sous-vide s křupavým bramborovým závinem ve filo těstě, tomatové concasse plněné restovaným řapíkatým celerem, risotto s marmeládou z pečené červené cibule, s houbami shiitake a červenou řepou, hříbkový krém s espumou z uzeného pstruha či pečený marcipánový knedlíček plněný višní a doprovázený malinovým sorbetem a makovou omáčkou. Největší hvězdou ovšem bude mille–feuille v překvapivé verzi s grónskými krevetami a lilkovým kaviárem. V odpoledním čase je nádherný výlet do výšky zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku.

Plošina bude i tentokrát umístěna v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je překrásný výhled na Prahu, zvláště při západu slunce. V letošním roce se budou gastronomické výlety do oblak odehrávat na samotném konci léta, tedy ve dnech od 6. do 16. září, kdy obvykle vládne krásné počasí babího léta, neboť právě dobré počasí je důležitou podmínkou tohoto nezapomenutelného zážitku.

Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte 3640 korun. Večeře v jiných časech bude stát 3094 korun, oběd vychází na 1534 korun a brunch na 1144 korun. Pokud si hosté chtějí dát v oblacích pouze koktejl, zaplatí 962 korun. 

Zakoupit dárkové poukazy či si zarezervovat konkrétní termíny si můžete na Dinner in the Sky.

Děkujeme za účast v soutěži.

Výherci: 

  • Jan Horák
  • Anna Buriánková
Autor: Lucie Velek

Comments

15.08.2018 20:26

Bolo by to úžasné

16.08.2018 08:27

Nevidím otázku ?

20.08.2018 09:10

Pardon, jednalo se o chybu. Už by mělo být vše v pořádku :-)!

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč