Ham and eggs, česky hemenex, kombinuje ty nejlepší suroviny pro vydatnou snídani – šunku a vejce. Způsobů, jak si hemenex připravit je hned několik, pojďme se podívat, odkud se k nám tento způsob úpravy vajíček dostal a jak na něj.
...
Mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě přilákalo přes 600 tisíc diváků, kteří nejen fandí, ale i hodně jedí a pijí. Nejprodávanějším nápojem bylo pivo, jehož spotřeba málem trhala během zápasu mezi Švýcarskem a Kanadou...
Dominik Unčovský se učil od Romana Vaňka a Zdeňka Pohlreicha. Poté pracoval v podnicích zvučných jmen, jako jsou La Finestra in Cucina, Sansho a Mánes. Loni se stal vítězem domácího kola soutěže Bocuse d'Or, letos zvítězil v...
K české kuchyni neodmyslitelně patří lahůdky studené kuchyně. Kromě chlebíčků a lahůdkových salátů, jsou u nás oblíbené i nakládané ryby. Mezi nejznámější patří uzenáče, zavináče a matjesy. Kde se u nás kyselé ryby vzaly a jak si je...
Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...
Předně, zapomeňte na váleček. Ten k tvarování pizzy opravdu potřebovat nebudete. Uválením těsta na pizzu válečkem z něj totiž vyženete všechny drahocenné bublinky, díky kterým je pizza křupavá a její okraje nadýchané. Kouzlo křupavé pizzy...