Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

BARILLA - Italské těstoviny

Snadné, rychlé a neodolatelně dobré. Těstoviny jsou prostě hitem každého léta. Zachrání večeři v uspěchaném pracovním týdnu stejně jako jídlo pro nečekanou návštěvu, a přitom jejich přípravu zvládnou i naprostí začátečníci. Představujeme vám nejproslulejší italské recepty na těstoviny, které budete chtít vařit každý den. Jejich chuť je prověřená mnoha generacemi mlsných Italů.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Barilla Penne alla Norma

9. 7. 2014 | Autor: Komerční prezentace

Pasta alla Norma patří k nejznámějším sicilským receptům na celém světě. Lahodná kombinace chutí ostrova.

Suroviny pro 4 osoby 

  • 400 g Barilla Penne 
  • 220 g lilku 
  • 150 g stlačené ricotty 
  • 340 g konzervovaných rajčat 
  • 1 cibule 
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje 
  • 5 listů bazalky 
  • 1 stroužek česneku 
  • sůl a pepř podle chuti 

 

Časová náročnost 
30 minut příprava + 15 minut vaření 

Lilek nakrájejte na kostičky, lehce osolte a nechte ho odpočinout, aby pustil vodu. 
Přebytečnou vodu z lilku odstraňte. 
Na pánev přidejte extra panenský olivový olej a jemně osmahněte cibuli a česnek. 
Přidejte lilek, konzervovaná rajčata, sůl a pepř a vše pomalu vařte 15–20 minut. 
Mezitím si uvařte penne v osolené vařící vodě dle návodu. Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a přelijte připravenou omáčkou. 
Na závěr dozdobte bazalkou a nastrouhanou slanou ricottou či mozzarellou nakrájenou na kostičky.

Historie pokrmu
Tento velmi chutný a pestrý recept je nedílnou součástí sicilské gastronomické tradice. Pasta alla Norma je kombinací tradičních středomořských chutí. Tento pokrm byl pojmenován podle opery Norma od autora Vincenza Belliniho. Traduje se, že v 19. století byl sicilský spisovatel, básník a divadelní režisér Nino Martoglio natolik ohromen lahodnou chutí tohoto pokrmu, když ho poprvé okusil, že ho přirovnal k „Normě“ – Belliniho mistrovskému dílu.
A název se od té doby zachoval. 

Užitečné tipy pro kuchaře 
Před restováním vodnaté zeleniny, jako je lilek nebo cuketa, je nejlepší zeleninu nejdříve nakrájet, umístit do cedníku a posypat solí. Sůl odstraní přebytek tekutiny obsažené v zelenině a zelenina bude po restování sladší a křupavější. 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii. 
Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Přidat komentář