Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seriál o mase: telecí kýta

Seriál o mase: telecí kýta
sdílet:
Italové připravují telecí maso úplně běžně, u nás je ale pořád tak trochu opomíjené. Objevte s námi všechny jeho půvaby – křehkost, jemnost a fantastickou chuť.

Telecí kýta neboli telecí zadní noha (od kolene nahoru) se sice dá taky dělit na vrchní a spodní šál, ořech atd., jako je tomu u masa hovězího, ale telecí je tak jemné, že to není potřeba. Telecí kýta je proto k dostání jen v celku, a když ji očistíte a vyberete z ní ty nejhezčí kusy, pravděpodobně jste objevili svrchní šál nebo ořech. Ze zbytku udělejte jemné ragú. Telecí kýta je báječná také na vídeňský řízek, jako saltimbocca, na ptáčky i soté. Šéfkuchař Vašek Frič radí na pokrm z telecí kýty pozvat přátele. Je to luxusní maso, na kterém se nedá skoro nic zkazit – jen ho nesmíte vysušit. Navíc je dietní a lehce stravitelné. Představíme vám recept na telecí balenky na tokajském víně a telecí ragú s houbami a šunkovým knedlíkem.

Vše o telecí kýtě a recepty najdete v prosincovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč