Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Občanská plovárna znovu ožívá

Občanská plovárna restaurace
ZDROJ: Archiv
sdílet:

S létem letošního roku se opět probudila k životu Občanská plovárna. Neodmyslitelné součásti Prahy, na kterou starší generace vzpomíná s nostalgií, chce nový provozovatel vrátit zašlou slávu, navrátit jí původní lesk a navázat zde na historii tohoto výjimečného místa určeného odpočinku a gurmánským zážitkům.

Nejstarší dochované poříční lázně na břehu Vltavy mezi Malou Stranou a Čechovým mostem plnily od poloviny 19. století úlohu pražského lida. Později se zde oblibě těšilo několik restauračních zařízení, a to především díky okouzlujícímu výhledu na řeku a na Staré Město. 

Nový koncept Občanské plovárny nabízí opět restauraci, která pod taktovkou dvou mladých českých kuchařů, Jana Mužátka ml. a Filipa Hoška, nabídne menu založené na kombinaci české a francouzské kuchyně. Oba tito kuchařští nadšenci vystudovali prestižní kulinářský institut Paula Bocuse v Lyonu, a ovládají tak techniky a postupy obou kuchyní. 

Místo s bohatou historií a nekonečným potenciálem

Občanská plovárna Celá budova, včetně exteriéru a přilehlé zahradní restaurace, prošla nákladnou, avšak citlivou rekonstrukcí. Občanská plovárna nabízí několik vzájemně propojených částí zařízených v elegantním designovém duchu. V předních částech budovy se nachází již zmiňovaná restaurace vedoucí až k prosklené středové části. Celek doplňuje unikátní eventový prostor v zadním křídle budovy. Svým umístěním a rozlohou patří Občanská plovárna mezi preferované lokality pro pořádání nejrůznějších akcí.

Poprvé se dveře Občanské plovárny otevřely v roce 1840, kdy samotná budova sloužila jako zázemí klasické vorové plovárny. Koncem 19. století byly k budově přistaveny šatny a restaurace, a plovárna si záhy získala status společenské instituce. Chodit na plovárnu bylo v kurzu až zhruba do 60. let minulého století, kdy spousta Pražanů využívala prostor plovárny ke koupání či výuce plavání. V porevolučních letech sloužila plovárna nadále jako společenské místo a vystřídalo se v ní několik restauračních a zábavních zařízení.

To nejlepší z české i francouzské gastronomie

Navázat na kulinářskou tradici se chystají i Honza s Filipem. Těšit se můžete na česko-francouzskou restauraci s unikátní atmosférou a vybranými kulinářskými pokrmy. Ochutnat byste určitě měli pečené kuře v jogurtu s libečkem či králičí stehýnko se slaninou.

Občanská plovárna menu

Interiéry restaurace se nesou v elegantním nadčasovém designu a jsou doplněné o nerezové tanky s pivem Český lev. V navazujícím venkovním prostoru se nachází zahradní restaurace a zrekonstruovaná budova plovárny je obklopena terasami s výhledem na Vltavu a Staré Město.

V neposlední řadě nabízí Občanská plovárna v nově zrekonstruovaných interiérech ojedinělé prostory pro nejrůznější společenské i firemní eventy, výstavy či například svatby.

Dveře Občanské plovárny jsou pro veřejnost otevřené od července 2019. Více informací naleznete na www.obcanskaplovarna.cz či na Facebooku či Instagramu. 

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč