Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chutné, nebo zdravé? Ve stravování v Dubaji nemusíte dělat kompromisy!

AD
Jídlo v Dubaji je chutné i zdravé
ZDROJ: Dubai and Economy Tourism
sdílet:

Nad cestováním za gastronomií se asi dnes už nikdo nepozastaví. Jídlo zkrátka spojuje lidi, dotváří emotivní vzpomínky a dokáže z každé chvíle v našem životě vytvořit speciální moment. Pokud to máte stejně jako my a plánujete si výlety podle polohy restaurací, bister a kaváren, určitě by vám z vašeho wish listu neměla vypadnout Dubaj, perla vzdálená z Česka jen šest hodin!

Dubaj patří mezi velmi tradiční místa s hlubokou historií, nádhernou architekturou a kulturou, ale její unikátnost spočívá právě v kontrastu s pokrokem a moderními inovacemi ve všech oblastech. Pokud se tedy vydáte na dovolenou sem, rozhodně se nemusíte bát gastronomické nudy či stereotypu. Tady si totiž vybere opravdu každý.

A protože lékařské výzkumy i trendy mluví jasně a místní šéfkuchaři si jsou vědomi, že obzvlášť během cestování nechcete půl dne trávit těžký oběd, o podniky se zdravou, originální a zábavnou stravou v Dubaji není nouze. Snadno tady najdete bistra pracující pouze s organickými potravinami, veganské podniky, restaurace zaměřující se na čerstvost, lokálnost, farmářské suroviny nebo zkrátka na nutričně nabitá jídla, která ale chutnají božsky.

Chcete konkrétní tipy na místa, kde se nemusíte rozhodovat mezi chutí, nebo tím, zda dostanete do těla potřebné živiny a energii? Tady jsou!

Wild & The Moon

Heslo „jídlo by mělo především dobře chutnat a být dobré pro vás i pro planetu” vyznačuje restauraci Wild & The Moon, která stojí v srdci Al Quoz na Alserkal Avenue. Lákala by vás za studena lisovaná šťáva nesoucí název „Tygr”? Jde o kombinaci jablka, pomeranče, sladké brambory, kurkumy, černého pepře a kardamomu. Ano, nakopává přesně tak, jak to zní. Chutnat vám ale bude i třeba čočkový salát nebo „solární tyčinky” ze směsi datlí, spiruliny, kokosového oleje a vanilkových lusků. Tohle živé místo bude skvělou volbou na snídani, oběd nebo brzkou večeři.

SEVA Experience

Uprostřed luxusní čtvrti Jumeirah se nachází holistické centrum zdraví a života SEVA Experience, jehož součástí je organická a veganská kavárna, ve které se ale i plnohodnotně naobědváte. Předsudky o veganské stravě odhoďte stranou, tady kuchaři vědí, co dělají. Můžete si vychutnat nejen třeba raw cuketové těstoviny s pikantní thajskou omáčkou, sushi wrap nebo zdravý Snickers koláč, ale zároveň vás pravděpodobně naláká i vše ostatní, co centrum nabízí. Co takhle ještě zkusit vedenou meditaci, jógu, masáž nebo něco extra – třeba vykládání tarotových karet? Sem zkrátka zajděte, pokud už máte dost procházení se po rušných trzích a toužíte po troše klidu, zeleni a pohlazení po duši.

Holistické centrum zdraví a života ve čtvrti Jumeirah
ZDROJ: Dubai and Economy Tourism

The Cycle Bistro

Kdo v Dubaji nejezdí na kole, jako by nebyl. Tento sport se tady totiž stává čím dál populárnějším. A tak majitelé spojili příjemné s užitečným – svůj profesionální cyklistický obchod rozšířili o stylové bistro zaměřené na paleo stravu. Na talíři v The Cycle Bistro dostanete jen nutričně nabité pokrmy bez lepku, cukru a mléčných výrobků. Zkrátka čistá jídla plná masa, ryb, nezpracovaných potravin, farmářské zeleniny a ovoce, která jdou ruku v ruce s aktivním a zdravým životním stylem.

Comptoir 102

Prostor, který si získal světové časopisy i cestovní průvodce, zkrátka nesmíte vynechat! Concept store Comptoir 102, kde se snoubí móda, domácí potřeby, organická káva, krása a skvělé jídlo, se ukrývá v srdci čtvrti Jumeirah — mezi palmami a mořem. V této restauraci se specializují na tradiční techniky, jako je fermentace, vaření při nízkých teplotách nebo předmáčení, od kterých většina restaurací utíká kvůli časové náročnosti. Nabídka je velmi široká a vy si díky možnosti přidat suroviny navíc, můžete vykouzlit vyladěné jídlo, na které máte zrovna chuť. Nás zaujal třeba spirulina toast z čerstvě upečeného chleba s domácím kešu máslem, borůvkami a posypem ze spiruliny nebo cokoliv z jejich „all day & sharing” výběru.

Tipy na zdravé arabské jídlo v Dubaji
ZDROJ: Dubai and Economy Tourism

Mohli bychom ale samozřejmě pokračovat dál a jmenovat podniky jako The Farm, Little Erth by Nabz&G, One Life Kitchen & Café nebo XVA Café a spoustu dalších, ale Dubaj si zkrátka musíte zažít (a ochutnat) sami, abyste pochopili, jak kouzelná je. A jestli tipů nemáte ještě dost, stačí kliknout sem a gurmánskou inspiraci můžete s chutí čerpat dál.

Autor: Komerční sdělení

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč