0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co podniknout o druhé adventní neděli? Bude Velká žranice

Co podniknout o druhé adventní neděli? Bude Velká žranice
sdílet:
Víme, jak se vyhnout předvánočnímu stresu. Navrhujeme přejíst se do blažené nevědomosti.

Přijďte 7. prosince do žižkovské Pracovny (Vlkova 36). Velká žranice běží od 10 dopoledne do 19 hodin večer. Čeká vás gastronomický výlet po světě. Druhou adventní neděli se můžete vydat do Vietnamu, Francie, Koreje i Indie, seznámit se s židovskou kuchyní i poctivými českými chuťovkami. 

Letem svátečním světem

Kamarádky Zuzana Menhartová a Jana Burianová si jednoho dne řekly, že by bylo krásné udělat akci, kde se potkají jídla nejrůznějších kultur, národů, států světa, která se jedí při svátečních příležitostech a především v zimním období. „Chceme udělat velmi pestré setkání nad dobrým jídlem, které pomůže lidi sblížit se, a tím myšlenku svátků naplnit možná nejvíc, jak je to jen možné,“ představila hlavní myšlenku Velké žranice jedna z organizátorek Zuzka Menhartová. 

Kromě ochutnávek na hosty čeká také spousta praktických ukázek. Na workshopech se naučíte plést a péct židovské pečivo challa, které je podobné naší vánočce. Zapojí se také Zkvašeno.blogspot.cz a vy se dozvíte vše o kvašení, fermentaci a kysání všeho druhu. V zimě je tahle úprava potravin skvělý způsob, jak do sebe dostat dávku potřebných vitaminů a dalších prospěšných látek. 

Více o Velké žranici na Facebooku.

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit