Přijďte 7. prosince do žižkovské Pracovny (Vlkova 36). Velká žranice běží od 10 dopoledne do 19 hodin večer. Čeká vás gastronomický výlet po světě. Druhou adventní neděli se můžete vydat do Vietnamu, Francie, Koreje i Indie, seznámit se s židovskou kuchyní i poctivými českými chuťovkami.
Letem svátečním světem
Kamarádky Zuzana Menhartová a Jana Burianová si jednoho dne řekly, že by bylo krásné udělat akci, kde se potkají jídla nejrůznějších kultur, národů, států světa, která se jedí při svátečních příležitostech a především v zimním období. „Chceme udělat velmi pestré setkání nad dobrým jídlem, které pomůže lidi sblížit se, a tím myšlenku svátků naplnit možná nejvíc, jak je to jen možné,“ představila hlavní myšlenku Velké žranice jedna z organizátorek Zuzka Menhartová.
Kromě ochutnávek na hosty čeká také spousta praktických ukázek. Na workshopech se naučíte plést a péct židovské pečivo challa, které je podobné naší vánočce. Zapojí se také Zkvašeno.blogspot.cz a vy se dozvíte vše o kvašení, fermentaci a kysání všeho druhu. V zimě je tahle úprava potravin skvělý způsob, jak do sebe dostat dávku potřebných vitaminů a dalších prospěšných látek.
Více o Velké žranici na Facebooku.